Saturday 6 February 2016

Περιμένουν τους νεκρούς: ΥΚΑΝ και Βερεσιές σε αναμονή

Μια συνάδελφος του γνωστού ψυχίατρου και κορυφαίου διώκτη των φίλων της Κάνναβης κου Κυριάκου Βερεσιέ, μόλις καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση για το φόνο τριών ασθενών στους οποίους είχε δώσει υπερβολικές δόσεις του ναρκωτικού φαρμάκου Οξυκοντίν, που είναι και το αγαπημένο εμπορικό προϊόν του κου Βερεσιέ.

Η υπόθεση της συναδέλφου του διάσημου γιατρού παρουσιάζει τόσες πολλές ομοιότητες με την υπόθεση Βερεσιέ - όπως αυτή έχει στοιχειοθετηθεί από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ), τις κρατικές Φαρμακευτικές Υπηρεσίες και δημοσιογράφους - που δεν αφήνει καμμιά αμφιβολία για το ότι βλέπουμε εδώ ακριβώς το ίδιο κοινωνικό σύνδρομο: μήπως η ΥΚΑΝ περιμένει να μαζέψουμε πρώτα τα πτώματα των νεκρών και μετά να κινηθεί;

Πως το βρίσκει τόσο εύκολο να στρέφει τα μάτια μακριά από αυτό τον δημόσιο κίνδυνο - όπου παίζονται ρίσκα ζωής ή θανάτου - και απλώς να επενδύει τους πόρους της σε θεατρικές επιδρομές εναντίον γεωργών που καλλιεργούν νόμιμα την Κλωστική Κάνναβη; Η διοίκηση της μονάδας προσποιείται ότι "προστατεύει την κοινωνία" με το να επιδίδεται καθημερινά σε συλλήψεις και προσαγωγές ανθρώπων για γελοίες ποσότητες όπως μισό γραμμάριο Κάνναβης - που είναι μια ουσία εντελώς αβλαβής - ενώ αφήνουν τους αληθινούς ναρκοβαρώνους να βρυκολακιάζουν σε βάρος του λαού μας εμπορευόμενοι αληθινά ναρκωτικά που είναι φονικά δηλητήρια.




Όπως θα δείτε πιο κάτω οι παραλληλίες στις υποθέσεις είναι εκτυφλωτικά παρόμοιες. Η μόνη διαφορά - που είναι κραυγαλέα στην περίπτωση - είναι πως η συνάδελφος ναρκοβαρώνη δεν είχε την ευφυΐα να ποζάρει δημόσια και συχνά ως πρωταγωνιστής "σταυροφόρος ενάντια στα ναρκωτικά" ώστε να απολαμβάνει δωρεάν διαφήμισης, κοινωνικής προβολής από την εκκλησία, το κράτος, τα κόμματα τον Τύπο και τα ΜΜΕ, που στο σύνολο τους τώρα προστατεύουν τον εν λόγο κύριο ώστε οι κατηγορίες εναντίον του ακούονται σχεδόν απίστευτες.

Το όνομα της γιατρού είναι Λίσα Τσενγκ. Καταδικάστηκε σε δικαστήριο του Λος Άντζελες. Και αυτή, όπως ο κος Βερεσιές, είχε την αναίδεια να ρίχνει το φταίξιμο στους ασθενείς:
"Κληθείς από τον «Π» να σχολιάσει το ενδεχόμενο οι ασθενείς του να μεταπωλούν τα oxycontin που τους εξασφαλίζει, ο δρ Βερεσιές εξήγησε στον «Π» ότι δεν φέρει ευθύνη για τις πράξεις των ασθενών του και ότι για τον ίδιο δεν υφίσταται καμιά παράνομη πράξη."
ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
"Superior Court Judge George G. Lomeli said before sentencing Tseng that she had attempted to blame patients, pharmacists and other doctors rather than take responsibility for her own actions.
'It seems to be an attempt to put the blame on someone else,' he said. 'Very irresponsible.' "
Doctor convicted of murder for patients' drug overdoses gets 30 years to life in prison

 Χιλιάδες και εκατοντάδες οι "νόμιμες" δόσεις ναρκωτικών:
"Τότε τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην αστυνομία έδειχναν ότι μέλη της ίδιας οικογένειας (μητέρα και κόρη) έλαβαν συνολικά μεταξύ Νοεμβρίου 2012 και Ιανουαρίου 2014, 5.992 χάπια 20mg oxycontin, 9.520 χάπια 40mg oxycontin και 280 κάψουλες 20mg oxycontin. Όπως χαρακτηριστικά είχε γράψει ο «Π» τον Ιούλιο του 2014, οι συνταγές του δρος Βερεσιέ αναλογούσαν σε περίπου 22 χάπια κάθε μέρα για τη μητέρα και σε περίπου 15 χάπια για την κόρη. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας για την περίοδο Ιανουαρίου 2015 και Ιανουαρίου 2016, μία εκ των προαναφερθεισών ασθενών εξασφάλισε, με συνταγές του δρος Βερεσιέ, 8.823 oxycontin 20mg, 3.671 oxycontin 10mg και 1.400 oxycontin 40mg."

"And true to that reputation, she allegedly quickly prescribed Rovero more than 200 pills, including nearly a hundred 30-milligram doses of Roxycodone, a potent and addictive painkiller."
Murder trial starts for alleged ‘pill mill’ doctor after several patients overdose

Η ίδια στάση απόρριψης, απαξίωσης και εξευτελισμού προς τους ανθρώπους:
"Εγώ δεν έχω δει κανέναν που κατανάλωνε κάνναβη στην Κύπρο και έγινε πιο όμορφος, πιο καλός ή πιο υγιής. Όλα τα άτομα που κάνουν χρήση, ας κάνουν σύγκριση - αν μπορούν - με τον εαυτό τους πριν κάνουν χρήση και μετά…"
Τριπλάσιοι χρήστες ουσιών στην Αθαλάσσα

Once, when Tseng’s receptionist told her that the waiting room was overflowing with anxious patients, the doctor replied: “They’re druggies, they can wait”:
Murder trial begins for alleged ‘pill mill’ doctor after string of patients overdose on painkillers

Ο κος Βήτα όμως συνεχίζει να είναι ο "καλύτερος σύμμαχος" του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου, της ΥΚΑΝ, και των διαφόρων κερδοσκοπικών και μη οργανώσεων στη σταυροφορία τους "ενάντια στα ναρκωτικά".

Νά τον εδώ παρέα με τους συναγωνιστές σταυροφόρους Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, και τους Μητροπολίτες Ταμασσού και Ορεινής.

 
Γνωρίζουμε ότι η υπόθεση με τα Οξυκοντίν και τον κο Βερεσιέ καταγγέλθηκε από πολλά και διάφορα άτομα (κρατικούς λειτουργούς και απλούς πολίτες) στην Αστυνομία, στο Υπουργείο Υγείας, στην Εισαγγελία και στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο ΠΑΡΑ πολλές φορές για ΠΟΛΛΑ χρόνια τώρα. Έχουν υποβληθεί παράπονα και για τους συγκεκριμένους φαρμακοποιούς που εν γνώσει τους συνεργάζονται με τον κο Βερεσιέ σε αυτή την σκοτεινή υπόθεση διευκολύνοντας τον με τις συνταγές. Μάλιστα για ένα από αυτά ο Πολίτης αναφέρει,
"...ο χώρος απέναντι από το εν λόγω φαρμακείο έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε πιάτσα ναρκομανών":


Μα.... δεν απέθανε κανένας ακόμα...

Τα στοιχεία υπάρχουν. Οποιοσδήποτε γιατρός, φαρμακοποιός ή βιολόγος - ακόμα και πρωτοετής - μπορεί πανεύκολα να καταθέσει ότι οι δόσεις που συνταγογραφεί ο κος Βήτα είναι φονικές. Τέτοιες ποσότητες, ούτε για καταπολέμηση του πόνου μπορούν να αξιοποιηθούν ούτε και για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά - εκτός αν μιλούμε για απεξάρτηση διμοιρίας. Και όμως οι συναγωνιστές του κου Βερεσιέ σταυροφόροι "ενάντια στα ναρκωτικά" που απαρτίζουν τις διάφορες υπηρεσίες και θεσμούς - και ιδίως την ΥΚΑΝ - αδρανούν. Γιατί;

Αν είχαμε την ευχέρεια να πάρουμε τηλέφωνο στην ΥΚΑΝ και να ζητήσουμε το λόγο για τον οποίο δεν κινούνται, τι θα μας πουν; Η Εισαγγελία τι λέει;

Υπάρχει άλλη εξήγηση από το ότι περιμένουν τους νεκρούς;

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

~~~~~~~~~~~~~~~~~ 






No comments:

Post a Comment