Saturday 25 June 2011

Από τα Κατεχόμενα: προς Ελληνοκύπριους

"Πρέπει να διεξάγουμε μαζικό αγώνα εναντίον της κατοχής της Τουρκίας στο νησί." - Σενέρ Λεβέντ
Ο γνωστός αγωνιστής Σοσιαλιστής δημοσιογράφος στα κατεχόμενα Σενέρ Λεβέντ συνεχίζει να δημοσιογραφεί με γλώσσα πεντακάθαρη γιά την κατάσταση στην Κύπρο. Σε μιά εποχή που η ψευδο-αριστερή ηγεσία του επίσημου μας Κράτους δεν τολμά καν να πεί τη λέξη "απελευθέρωση", βαφτίζοντας "φασίστες" και "εθνικιστές" όσους μιλούν γιά αντικατοχικό αγώνα, ο Σενέρ μιλά γιά μαζικό αγώνα ενάντια στην κατοχή.

Καταλήγοντας στο άρθρο του αναφέρεται στον ισχυρισμό της κατοχικής Τουρκίας ό,τι τάχα "έσωσε" τους Τουρκοκύπριους με την εισβολή της το 1974:
"Σωθήκαμε είπατε; Άι σιχτίρ!"

Παρακαλούμε διαβάστε το νέο άρθρο του Σενέρ, και δείτε κάποια δικά μας σχόλια στο τέλος.
Ομάδα Σύνταξης
Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia

* * *

Ώρα γιά Μαζικό Αγώνα Ενάντια στην Κατοχή
του Σενέρ Λεβέντ, avrupa@kktc.net

Μπορεί να μην σας ενδιαφέρουν και πολύ αυτά που θα γράψω σήμερα αγαπητά αδέλφια Ελληνοκύπριοι. Με συγχωρείτε, αλλά είναι πιά αναπόφευκτο να γνωστοποιηθούν αυτά. Στο κάτω-κάτω μοιραζόμαστε αυτό το νησί. Και πρέπει να ξέρετε και εσείς τι συμβαίνει στην κατεχόμενη περιοχή.

Το νότιο τμήμα της Κύπρου είναι ήρεμο, ενώ το βόρειο κοχλάζει. Έχει πολλά προβλήματα ο βορράς. Νομίζω ότι από εδώ θα αρχίσει η λύση του προβλήματος στο νησί. Στο τέλος οι Τουρκοκύπριοι θα λογαριαστούν με την Τουρκία. Μεγαλώνει ο ξεσηκωμός. Ολοένα και εντείνεται.

Τα εντός της Βουλής κόμματα δεν έχουν ενταχθεί ακόμά σε αυτό τον αγώνα. Εκείνα είναι απλώς εναντίον της εδώ κυβέρνησης των συνεργατών, όχι εναντίον της Άγκυρας. Και προσπαθούν να παρεκτρέψουν τον αγώνα από τον στόχο του και να τον κατευθύνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Θεωρούν ως μητέρα των κακών το κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση εδώ. Προσπαθούν να πείσουν την κοινότητα ότι θα εξαφανιστούν αυτά τα κακά σε περίπτωση που γίνουν οι ίδιοι κυβέρνηση. Όμως, ο λαός έχει χορτάσει απ' αυτά τα λόγια. Δεν τα πιστεύει. Όλοι έχουν καταλάβει προ πολλού ότι δεν ωφελεί σε τίποτα η αλλαγή ενός κόμματος με άλλο στην κυβέρνηση. Δοκίμασε και είδε όλα ται κόμματα που βρίσκονται μέσα στη Βουλή. Όποιο και αν έγινε κυβέρνηση, δεν μπόρεσε να μην εφαρμόσει τις οδηγίες της Άγκυρας.

Τα δε εκτός Βουλής κόμματα δεν έχουν καμιά πιθανότητα να εκλεγούν. Άλλωστε, αν η Άγκυρα αντιληφθεί πως υπάρχει ένας τέτοιος κίνδυνος, θα πάρει αμέσως μέτρα. Όμως, όπως ανέφερα, δεν έχουν πιθανότητες τα κόμματα αυτά. Γιά να μπορέσει να αποκτήσει κάποιος μιά τέτοια πιθανότητα, πρέπει να εισέλθει στην τροχιά της Άγκυρας. Να κερδίσει την εμπιστοσύνη της. Και έτσι δεν γίνεται εξουσία που κυβερνά, αλλά μόνο εκτελεί διαταγές.

Εδώ και μέρες ζούμε το σύνδρομο του Πανεπιστημίου Ανατολικής Μεσογείου. Το πανεπιστήμιο νοικιάστηκε στο κεφάλαιο της Τουρκίας. Πίσω από αυτό το κεφάλαιο βρίσκεται ο Φετχουλλάχ Γκιουλέν. Ο πνευματικός ηγέτης της κυβέρνησης του ΑΚΡ στην Άγκυρά. Ο ιμάμης, που ζει στην Πενσυλβάνια, άπλωσε τα πλοκάμια του και στην Κύπρο τώρα μόλις πέτυχε τους στόχους του στην Τουρκία. Μέσα στην κοινότητά μας έχει πολλούς υποστηρικτές. Έχουν βαλθεί να τον υπηρετούν εδώ και πολύ καιρό μερικοί γνωστοί επιχειρηματίες μας οι οποίοι ελέγχουν την κοινωνία με τα κεφάλαιά τους. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ήταν και η επίσκεψη πέρσι ενός γνωστού επιχειρηματία μας σε έναν λαθρέμπορο ηρωίνης που βρισκόταν στη φυλακή. Διότι αυτός ο λαθρέμπορος ηρωίνης ήταν οπαδός του Φετχουλλάχ Γκιουλέν. Ένας στρατιώτης του στρατού του ιμάμη. Από τη μιά αφοσιωνόταν στην προσευχή στο τζαμί και από την άλλη ασχολείτο με σκοτεινές υποθέσεις.

Η Αμμόχωστος χθες έζησε μια από τις πιο τεταμένες της μέρες. Κλιμακώθηκαν τα επεισόδια που συνεχίζονταν εδώ και μέρες στο πανεπιστήμιο. Η αστυνομία έκανε χρήση ωμής βίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που έκαναν οι συντεχνίες με τη στήριξη των πολιτικών κομμάτων. Όπως γίνεται στην Τουρκία, μίλησαν τα ρόπαλα. Ένα κορίτσι 16 χρόνων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν τραυματίστηκε στο κεφάλι από χτυπήματα που δέχτηκε. Βρισκόταν ακόμα στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης όταν γραφόταν αυτό το άρθρο.

Αφού ησύχασαν τα πράγματα, η Συνδικαλιστική Πλατφόρμα διοργάνωσε μια διαδήλωση και στη Λευκωσία. Και τοποθέτησε μαύρο στεφάνι μπροστά στην πρεσβεία της Τουρκίας διαμαρτυρόμενη γιά την αστυνομική βία. Άφησε και ένα ελαστικό αυτοκινήτου εκεί. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε τι σημαίνει αυτό.

Και ξέρετε τι έκανε η κυβέρνηση την ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά τα γεγονότα; Έκατσε και αποφάσισε. Νοίκιασε τα ιδρύματα του πανεπιστημίου στο κεφάλαιο από την Τουρκία. Τι άλλο μπορεί να είναι αυτό εκτός από βενζίνη στη φωτιά; Δεν υποχώρησε. Γιατί; Γιατί αυτή είναι η οδηγία της Άγκυρας. Ποιός τολμά εδώ να απορρίψει κεφάλαιο πίσω υπό το οποίο βρίσκεται ένάς ιμάμης όπως ο Φετχουλλάχ Γκιουλέν; Κι όμως, μια ομάδα επιχειρηματιών μας ξεσηκώθηκε για να μην πέσει το πανεπιστήμιο στα χέρια αυτού του θρησκευτικού κεφαλαίου και υπέβαλε πρόταση στην κυβέρνηση. Και μάλιστα μιά πολύ καλύτερη πρόταση από εκείνη των οπαδών του Φετχουλλάχ. Επιπλέον, υπέβαλε και ο Δήμος Αμμοχώστου αίτηση για να λειτουργήσει τα ιδρύματα του πανεπιστημίου. Παρ' όλα αυτά, το πανεπιστήμιο δόθηκε στους οπαδούς του Φετχουλλάχ. Έτσι, χάθηκε και αυτό. Σύντομα θα χαθούν και η Αρχή Ηλεκτρισμού και η Αρχή Τηλεπικοινωνιών. Και θα επιταχυνθεί περισσότερο ο αφανισμός των Τουρκοκυπρίων.

Το έγραψα και προηγουμένως Δεν μπορούμε να σωθούμε προσπαθώντας να σώσουμε τους θεσμούς έναν-έναν. Πρέπει να διεξάγουμε μαζικό αγώνα εναντίον της κατοχής της Τουρκίας στο νησί. Γελιόμαστε αν νομίζουμε ότι διεξάγουμε έναν δημοκρατικό αγώνα ξεχνώντας ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή. Πρέπει να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί: Σωθήκαμε είπατε; Άι σιχτίρ!

Şener Levent /Σενέρ Λεβέντ

* * *

Πιό Καθαρά

Όλα σιγά σιγά ξεκαθαρίζουν, και πιό σημαντικό απ' όλα, η ξεφτισμένη κομματοκρατία και κρατική ηγεσία στη Κύπρο αποδεικνύεται καθημερινά όλο και πιό βαθειά χωμένη μες την εθνική προδοσία και τον συμβιβασμό με την ιδέα και την πραγματικότητα της Κατοχής. Το χειρότερο; Το ότι προσπαθούν να αποκοιμήσουν τον λαό μας με ψέμματα και προπαγάνδα της οποίας το αίσχος δεν έχει όρια: η συνεχιζόμενη εκστρατεία τρομοκρατίας και εξουδετέρωσης κάθε φωνής που μιλά γιά απελευθέρωση, κάθε φωνής που μιλά γιά αντικατοχικό αγώνα και αντίσταση στα επεκτατικά και γενοκτονικά σχέδια της Τουρκίας με το να βαφτίζει όλους τους αντιστασιακούς ως "εθνικιστές" ή "φασίστες".

Και κάθε τόσο εμφανίζεται ένας Τουρκοκύπριος όπως τον Σενέρ της εφημερίδας Αφρίκα, ή την ομάδα Μπαράκα / Baraka και το Κόμμα Νέα Κύπρος (YKP) που ταράζουν τα νερά με την αλήθεια: ονομάζουν την βόρεια Κύπρο κατεχόμενη, και καλούν το λαό σε αντίσταση ενάντια στην κατοχή. Τα λόγια τους και οι αντιστασιακές κινητοποιήσεις τις οποίες οργανώνουν στα κατεχόμενα ξεσχίζουν τα ψέμματα της συμπραξίας μεταξύ ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟϊκής ηγεσίας, ρατσιστών ανθελλήνων "εθνικώς Κυπραίων" και της αισχρότατης ηγεσίας του ΔΗΣΥ απ΄ άκρη σε άκρη. Όλοι τους, οι υποστηρικτές της ρατσιστικής Διζωνικής "λύσης", έχουν αποδείξει τα τελευταία δέκα χρόνια πως δεν υπάρχει πάτος στον πολιτικό βόθρο μες τον οποίο κατοικούν, και προς τον οποίο τραβούν να ρίξουν όλο μας τον λαό.

Παραμένει βέβαια πικρή και δύσκολη η πραγματικότητα. Οι δυνάμεις που αντιπροσωπεύουν οι αντιστασιακοί Τουρκοκύπριοι είναι μικρές, προς το παρόν, και δεν μπορούμε να επενδύσουμε την επιβίωση ή την απελευθέρωση μας στις δικές τους κινητοποιήσεις. Αποτελούν μεν την πιό ηθικά αγνή και πολιτικά την πιό προοδευτική και ριζοσπαστική μερίδα της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, αλλά ο αγώνας των δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον δικό μας.

Χωρίς δικό μας αγώνα, πολιτικό, κοινωνικό, ηθικό αγώνα, και δή αγώνα εξοπλισμένο με ΟΛΑ τα απαραίτητα μέσα και μεθόδους μηδενός εξαιρουμένου, δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα. Οι κατοχικές δυνάμεις είναι μεν στο βορρά, αλλά η απελευθέρωση των κατεχομένων αρχίζει από την απελευθέρωση του νότου. Η κατοχή από ξένες στρατιωτικές δυνάμεις στο νότο, συν η κατοχή του τόπου μας από μιά συμμαχία ξένων και ντόπιων οικονομικο-εμπορικών Κεφαλαιϊκών δυνάμεων, παράλληλα με την ιδεολογία του ιμπεριαλισμού ("κρύψε και σγούψε να περάσουμε") έχουν καταστρέψει παντελώς την κοινότητα μας. Χρειάζεται να δημιουργηθεί μιά κοινωνική δύναμη αρκετά μεγάλη - με ορθές βάσεις και αξίες - που να διεκδικήσει και να πάρει από τα χέρια τους την εξουσία με την οποία αποκοιμίζουν το λαό και τον κρατούν μεθυσμένο με τα εμπορεύματα, παραλυμένο με ενοχές, και παλαβωμένο με ψέμματα και συνθήματα.

Μιά αγωνιστική συμμαχία με τους αντιστασιακούς Τουρκοκύπριους είναι απαραίτητη, αλλά πρέπει να εκτιμήσουμε πως έχει και εκείνη τα όρια της. Γιά παράδειγμα, όταν οι συντρόφοι μας στο βορρά λεν "μα γιατί δεν αγωνίζεστε και εσείς μαζί μας ενάντια στην κατοχή;" τούτο μας δίνει δύναμη και έμπνευση, καθαρίζει το νοητικό και συναισθηματικό πεδίο και δίνει ξανά προσανατολισμό στον αγώνα. Αλλά τι να πούμε όταν κάποιοι ανάμεσα τους, που έχουν παρασυρθεί γιά δεκαετίες από τα ψέμματα της ελληνόγλωσσης ψευδο-αριστεράς, μας λεν πως "πρέπει να αγωνιστούμε μαζί, εμείς ενάντια στην Τουρκία και εσείς ενάντια στην Ελλάδα"; Τούτο μας βρίσκει απρόθυμους και ξινίζει την κάθε αίσθηση συμμαχίας. Οι ανθέλληνες ελληνόγλωσσοι "εθνικώς Κυπραίοι" έχουν συγχύσει τους Τουρκοκύπριους συντρόφους μας σε μεγάλο βαθμό, και θα χρειαστούν χρόνια διαλόγου να διευκρινιστεί το νοητικό πεδίο μέσα τους ώστε να γίνουν πιό κατάλληλοι σύμμαχοι.

Αλλά στο βαθμό που αγωνίζονται ενάντια στην Τουρκία, όπως είναι σήμερα τα πράματα, τους εκτιμούμε πολύ και θαυμάζουμε την αντοχή τους και το πολιτικό δώρο που μας προσφέρουν, ήτοι, ξεκαθάρισμα του τοπίου ώστε να κινηθεί ο λαός μας πιό σωστά. Μπροστά.

Ομάδα Σύνταξης
Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το άνω άρθρο του Σενέρ Λεβέντ δημοσιεύτηκε (απίστευτο αλλά αληθινό) και στην εφημερίδα Πολίτης, σε ελαφρώς διαφορετική μετάφραση στη Σελίδα 13, στήλη Ημερολόγιο, 22 Ιουνίου, 2011:
http://pdf.politis-news.com/pdf/pdf?-A=239521,pdfview.html&-V=pdfarchivefullpaper

Στούς Πρόποδες του Τροόδους
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/07/blog-post_19.html

"Ωραίοι Έλληνες" και οι Τουρκοκύπριοι
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/01/blog-post_29.html

Σενέρ Λεβέντ προς ΕλληνοΚύπριους: "Μα τι επάθατε;"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/03/blog-post_07.html

Μπαράκα: Διευκρίνηση Ιδεών και Αρχών, Αφοσίωση στον Επαναστατικό Σοσιαλισμό
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/08/degerlerimize-bagimsizlik-eklendi.html?
showComment=1282658704973#c5257782511386293116


Φωνή Ειρήνης από την Τουρκία
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/06/blog-post_21.html

European Bureau for Conscientious Objection
Solidarity with Conscientious Objector Murat KANATLI in Cyprus
http://www.ebco-beoc.eu/pdf/index/201106/SolidaritywithConscientiousObjectorMuratKanatli.pdf

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tuesday 21 June 2011

Φωνή Ειρήνης από την Τουρκία



Δηλώνω αντιρρησίας συνείδησης



Δεν μπορώ να αντέξω τα βασανιστήρια που ασκεί ο άνθρωπος - αυτό το τρομακτικό πλάσμα - στα υπόλοιπα όντα, δεν μπορώ να μείνω σιωπηλή σε αυτά που κάνει στο δικό του είδος.

Όλα τα ζωντανά όντα είναι αδέλφια μου.

Είμαι κατά των πολέμων που είναι μια εφεύρεση του ανθρώπου. Είμαι κατά του μιλιταρισμού. Είμαι ενάντια σε κάθε μέρος όπου ο ισχυρός πιέζει τον αδύναμο. Είμαι ενάντια σε κάθε μορφή βίας και ενάντια στο στρατό που στέλνει όλους τους άντρες στον πόλεμο για το καθήκον τους προς την πατρίδα, ενώ αδιαφορεί για τις γυναίκες, χωρίς όμως να παραμελεί να εισπράξει τους φόρους. Και είμαι ενάντια σε κάθε είδος στρατιωτικής θητείας.

Η ύπαρξη μου, η οποία μόλις γεννήθηκα χαρίστηκε αναγκαστικά στην ιερή πατρίδα, επαναστατεί πλέον. Δεν αντέχει την αδυναμία και τη λογική του "οφθαλμόν αντί οφθαλμού, αίμα για αίμα".

Αρνούμαι να προστατεύω ή να υποχρεώνω άλλους να προστατεύουν με την ψυχή τους και το αίμα τους, νόμιμα ή μη, περιοχές οι οποίες είναι ζωγραφισμένες πάνω σε χαρτί.

Δηλώνω ανιθαγενής και αντιρρησίας συνείδησης για να αισθάνονται την αλληλεγγύη μου και την υποστήριξή μου ο Ινάν Σουβέρ, τον οποίο το Τουρκικό Κράτος κρατάει σε άθλιες συνθήκες επειδή αρνείται να σκοτώνει, η Ρεμζιγέ Σουβέρ, η γυναίκα του, η οποία ζεί αυτόν τον πόνο που της προκάλεσε το κράτος, η Γιεμλιχάν Σουβέρ, η μητέρα του, η οποία είναι απελπισμένη που το παιδί της λιώνει μπροστά στα μάτια της και τα παιδιά του.

Lale Alatli

Θεσσαλονίκη - 09.06.2011
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Thursday 16 June 2011

Δεν Χάνεται το Δικαίωμα Ιδιοκτησίας !

Μην Αποτείνεστε στην Κατοχική Επιτροπή Αποζημιώσεων



Δημοσιεύουμε το νέο άρθρο του Κώστα Μαυρίδη όπου αντικρούονται τα σημεία προπαγάνδας και τα ψέμματα γιά τις κατεχόμενες περιουσίες που δυστυχώς συνεχίζουν να επαναλαμβάνονται από άτομα, κόμματα και κυβερνητικούς κύκλους στην τηλεόραση και στον τύπο, παρασύροντας τους ανθρώπους σε απελπισία ή σε αιτήσεις προς την "Επιτροπή" των παράνομων δυνάμεων κατοχής. Μην τους ακούτε!

Ομάδα Σύνταξης
Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia

* * *

Το Περιουσιακό ενόψει Δεκ 2011

Μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην υπόθεση Δημόπουλος, η λειτουργία της «Επιτροπής» για τις Ε/κ ιδιοκτησίες γης στα κατεχόμενα θεωρείται εξαιρετικά σοβαρό θέμα. Έκτοτε, λέχθηκαν ανακρίβειες από διάφορους για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα. Αυτή τη φορά όμως, σε μια εκπομπή 60 λεπτών στις 8/6/2011 λέχθηκαν τόσες πολλές ανακρίβειες από γνωστά νομικά πρόσωπα των οποίων κάθε φράση -όπως κάθε λέξη μιας δικαστικής απόφασης- έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία ιδίως σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις επειδή το θέμα τους αφορά. Η παραγνώριση της ευρύτερης πραγματικότητας και των παρεμβάσεων στο παρασκήνιο, καταντά επιφανειακή προσέγγιση που καταλήγει σε αυθαίρετα συμπεράσματα π.χ. δεν γνωρίζουν για τις παρεμβάσεις Ντάουνερ προς Δικαστές στην υπόθεση Όραμς, όπως αποκάλυψα με βάση απόρρητα έγγραφα;

Δείγμα προχειρότητας είναι και το κείμενο που αναρτήθηκε στον διαδικτυακό χώρο της εκπομπής την επόμενη μέρα, σύμφωνα με το οποίο, αν χαθεί το δικαίωμα για αποζημίωση για την απώλεια χρήσης στο ΕΔΑΔ, χάνεται και το δικαίωμα στην ιδιοκτησία! Πιο κάτω καταγράφω φρασεολογία -που συγκράτησα όσο καλύτερα μπορούσα στην διάρκεια της συγκεκριμένης τηλεοπτικής εκπομπής- με την οποία παροτρύνονται οι Ε/κ ιδιοκτήτες πως «πρέπει να πάνε στην Επιτροπή», μην τυχόν και σταματήσει τελικά την λειτουργία της τον Δεκ 2011. Ιδού μερικές τέτοιες «διαπιστώσεις» και παροτρύνσεις: «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μας υποχρεώνει να πάμε στην Επιτροπή», «αν δεν πάμε στην Επιτροπή, χάνουμε τις περιουσίες», «για την Τουρκία, η αναγνώριση της Επιτροπής από το ΕΔΑΔ είναι ήττα και γι αυτό πρέπει όλοι να πάμε», «εάν δεν μπορείς να διεκδικήσεις την περιουσία σου, να τον βράσω για τίτλο». Λόγω χώρου, επικεντρώνομαι σε μερικά μόνο από τα πιο πάνω, που φανερώνουν όμως την ανακρίβεια και κατ΄επέκτασην, την παραπλάνηση που προκύπτει και που δυνατόν να φέρει, οριστικά και συνολικά, την ταφόπετρα στην κατεχόμενη γη μας. Παρεμπιπτόντως, αυτόν τον ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ, ποιος τον εξηγεί;

Συγκεκριμένα, στην απόφαση Δημόπουλος ΔΕΝ γράφει ότι οι Ε/κ ιδιοκτήτες υποχρεώνονται να πάνε στην «Επιτροπή» για να διασφαλίσουν το δικαίωμα ιδιοκτησίας τους. Αντιθέτως, στα συμπεράσματα του Δικαστηρίου (παράγραφος 128) γράφει:
«τονίζεται ότι αυτή η απόφαση δεν πρέπει να ερμηνεύεται ότι {τάχα} απαιτεί όπως αιτητές κάνουν χρήση της Επιτροπής».
Αυτό το σημείο αγνοήθηκε παντελώς, αλλά λέχθηκε ότι «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υποδεικνύει ότι ΠΡΕΠΕΙ να πάμε στην Επιτροπή»! Επιπρόσθετα, στην εκπομπή προβλήθηκαν δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου της «Επιτροπής» ο οποίος για προσέλκυση Ε/κ ιδιοκτητών προέβαλλε τους λόγους -σχεδόν εκλιπαρούσε- για να πάμε όλοι στην «Επιτροπή», όπου θα έχουμε δήθεν δίκαιη μεταχείριση που περιλαμβάνει την αποκατάσταση της περιουσίας στον Ε/κ ιδιοκτήτη. Τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ με βάση τις αποφάσεις της Επιτροπής δείχνουν ακριβώς το αντίθετο, αλλά ούτε αυτό είχε σημασία για να σχολιαστεί δεόντως, ενώ προβλήθηκε το ποσό των αποζημιώσεων!

Απέναντι σε αυτά τα απογοητευτικά, ξεχώρισε ο Τ. Τσιελεπής (ειδικός σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας), ο οποίος αναφέρθηκε στη νομική και αναπόφευκτα την πολιτική διάσταση του θέματος το οποίο έθεσε στις ορθές του διαστάσεις και πρόβαλε τους κινδύνους και τις σκοπιμότητες της «Επιτροπής» με καθαρό τρόπο. Ενώ άλλοτε επικρίθηκε έντονα, αυτή την φορά ομολογουμένως πρόβαλε μια ισορροπημένη αντίληψη των πραγμάτων. Ευχής έργον να αποτελεί μια ριζικότερη αλλαγή πλεύσης και για άλλα.

Πέραν λοιπόν από τα αυθαίρετα και παραπλανητικά υπάρχουν κάποιες πραγματικότητες. Κατ΄ αρχήν, κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα τι θα συμβεί μετά τον Δεκέμβριο 2011. Επιπλέον, η Τουρκία και το ψευδοκράτος επιδιώκουν να πάμε οι Ε/κ στην «Επιτροπή» το συντομότερο για να ξεπαστρέψουν με τη γη μας. Αν μετά τον Δεκέμβριο η Τουρκία θα κατέχει τις ιδιοκτησίες μας δωρεάν και νόμιμα (όπως λέγεται με ελαφρότητα), γιατί επιδιώκει να πάμε στην «Επιτροπή»; Για να μας πληρώσει χρήματα; Για να μας χειριστεί δίκαια και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις μας η Τουρκία; Ποιος θα εξηγήσει τους τεράστιους και απροσδιόριστους κινδύνους που εξυπακούει η καταφυγή στην «Επιτροπή»;

Και κάτι τελευταίο. Υπάρχουν και άλλες σοβαρές νομικές πτυχές και εξελίξεις σχετικά με το θέμα που όμως παραγνωρίζονται και φυσικά, δεν αναφέρθηκαν στην εν λόγω εκπομπή. Γι αυτό και θα επανέλθουμε.

Κώστας Μαυρίδης, mavrides@ucy.ac.cy

Το άρθρο δημοσιεύτηκε επίσης στις εφημερίδες Φιλελεύθερος και Σημερινή.
Γιά λόγους ευκρίνειας, σε μιά επίμαχη πρόταση στην τρίτη παράγραφο προσθέσαμε τη λέξη "τάχα" {εντός αγκύλης}, και αποδώσαμε με έντονο χρώμα εκείνη την πρόταση.

* * *

Η Ουσία

Παρακαλούμε δείτε ξανά και το προηγούμενο άρθρο του ιδίου συγγραφέως που δημοσιέυσαμε εδώ με τίτλο:
Εάν Όμως... Μια «Συμμαχία» για τις Κατεχόμενες Περιουσίες
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/01/blog-post_15.html

Στο άρθρο διευκρινίζεται το νομικό καθεστώς πριν και μετά τη λήξη της προθεσμίας γιά την "Επιτροπή" που έθεσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) γιά τον Δεκέμβριο 2011. Η κατοχική Τουρκία αδυνατεί να επιβάλει απώλεια του δικαιώματος στην περιουσία - γι' αυτό και κάμνει τα πάντα να μας πιέσει να υποβάλουμε αιτήσεις στην "Επιτροπή", όπου πανεύκολα με τις υπογραφές του καθενός μπορούν να χαθούν τα πάντα..

Και σε αυτό την βοηθούν τα όργανα της Τουρκίας που μιλούν ελληνικά και εξυπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής από όλα τα πόστα: βρίσκονται σε κρίσιμες θέσεις σε όλον το Κυβερνητικό μηχανισμό, σε ηγετικές θέσεις στο ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, στις εφημερίδες "Πολίτης" και "Αλήθεια" και σε διάφορες ψευδο-επαναπροσεγγιστικές οργανώσεις που προωθούν τη ρατσιστική Διζωνική. Αυτοί οι κύριοι φθείρουν συνειδητά το φρόνημα του λαού, και θέλουν να μας συμμαζέψουν υποταγμένους στη μάντρα του κατοχικού καθεστώτος.

Επιπλέον, στις διάφορες συζητήσεις που γίνονται γιά το περιουσιακό, σχεδόν πάντα απουσιάζουν καθαρές τοποθετήσεις γιά την ουσία της περιουσίας, δηλαδή του τι είναι και σε ποιόν ανήκει. Ποιά είναι η επαναστατική (ριζοσπαστική ~ εναλλακτική) άποψη γιά την ιδιοκτησία; Αυτά ψηλαφούνται με ευθύτητα - γιά πρώτη φορά ίσως στο δημόσιο διάλογο της Κύπρου - στο δεύτερο σκέλος εκείνου του άρθρου, γραμμένο από εμάς, εδώ:
Ουσία και Περιουσία
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/01/blog-post_15.html#periousies

Πιστεύουμε πως αν θα επιβιώσει ή και απελευθερωθεί ο λαός μας, τούτο θα γίνει μόνο εάν επανατοποθετηθεί αγωνιστικά η κοινωνία μας - ή τουλάχιστον οι συνειδητές της επάλξεις - καθαρά πάνω στην ουσία της περιουσίας σε βορρά και νότο. Δηλαδή με:
ο- Διεκδίκηση και προστασία του φυσικού δικαιώματος στην προσωπική ιδιοκτησία.
ο- Δημόσια ιδιοκτησία, δηλαδή συλλογική διαχείριση και κοινοκτημοσύνη γιά όλα τα μέσα συλλογικής παραγωγής και φυσικών πόρων.
Ομάδα Σύνταξης
Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Saturday 11 June 2011

Μερικές Αλήθειες γιά την Φονική Επιδημία Μόλυνσης με τα βακτήρια E. Coli

Ενώ τα κυρίαρχα Μέσα και ο Τύπος του κατεστημένου συνεχίζουν να πανικοβάλλουν τον κόσμο με ψέμματα και με τη νέα "θεωρία" πως τάχα φταίν οι αγγουροσαλάτες, τα φύτρα, οι βιολογικές και οι ωμές τροφές γιά την επιδημία, η επιστήμη άρχισε να 'ποτυλίγει το νήμα του μυστηρίου. Το νέο μικρόβιο που σκότωσε και αρρώστησε τόσους πολλούς ανθρώπους στην Ευρώπη είναι βιολογικό όπλο.

Η αλήθεια άρχισε να ξεμυτίζει και να διαφαίνεται σε κάποιες δημοσιεύσεις ανάμεσα σε φράσεις και μισόλογα, καθώς και - πιό ολοκληρωμένη - σε εναλλακτικά όργανα έκφρασης. Παρακαλούμε δείτε τις παραπομπές και πηγές πιό κάτω.

Μελέτες του γενετικού υλικού (DNA) του μικροβίου, καθώς και της αντίστασης που παρουσιάζει στα αντιβιωτικά, φανερώνουν πως η συγκεκριμένη ομάδα του βακτηρίου E. Coli που είναι ο πρωταγωνιστής του δράματος (η ομάδα ονομάζεται O104:H4), κατέχει τουλάχιστον δύο χαρακτηριστικά τεκμήρια που μας αναγκάζουν να αναγνωρίσουμε ότι:
α. ΔΕΝ είναι φυσικής προέλευσης (δηλαδή η φύση από μόνη της δεν παράγει αυτή την ομάδα μικροβίων),
β. απλά χημικά και βιολογικά εργαστήρια ΔΕΝ κατέχουν την τεχνολογία να το κατασκευάσουν - μιά τέτοια κατασκευή είναι εφικτή μόνο στα εργαστήρια πανίσχυρων Εταιρειακών και Κρατικών εγκαταστάσεων που ασχολούνται με την παραγωγή βιολογικών όπλων.
Τα δύο τεκμήρια του εγκλήματος είναι τα εξής. Το μικρόβιο:
1. Παρουσιάζει αντίσταση σε πολλαπλές τάξεις αντιβιοτικών φαρμάκων.
2. Είναι γενετικά τροποποιημένο ώστε να εμπεριέχει γενετικό υλικό (DNA) του μικροβίου της πανούκλας! [1]

Αντίσταση σε πολλαπλές ομάδες αντιβιωτικών

Το μικρόβιο Ε. Coli είναι γενικά αβλαβές, οι δε μολύνσεις που τυχόν προκαλεί καταπολεμούνται εύκολα με αντιβιοτικά φάρμακα.

Κατά καιρούς εμφανίζονται σειρές (ομάδες) του μικροβίου που έχουν εξελικτεί ώστε να αντιστέκονται σε ένα συγκεκριμένο αντιβιοτικό φάρμακο, ή και σε ολόκληρη την χημική οικογένεια ενός συγκεκριμένου φαρμάκου.

Οι επιστήμονες του Γερμανικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κώχ ανακάλυψαν η εν λόγω συγκεκριμένη φονική ομάδα του Ε. Coli με τον αριθμό O104:H4 παρουσιάζει αντίσταση σε περισσότερα από δώδεκα αντιβιοτικά σε οκτώ τάξεις φαρμάκων:
πενικιλίνη, στρεπτομυκίνη, τετρακυκλίνη, αντιβιοτικά κινολόνης, το συνδυασμό των σουλφα-αντιβιοτικών τριμεθοπρίμης και σουλφαμεθοξαζόλης, τρείς γενεές αντιβιοτικής κεφαλοσπορίνης, και τους συνδυασμούς αντιβιοτικών αμοξικιλλίνη με κλαβουλανικό οξύ, πιπεροκιλλίνη με σουλφαβακτάμ, και πιπεροκιλλίνη με ταζοβακτάμ. [2]
Το μικρόβιο εμπεριέχει δύο γονίδια που το καθιστούν ιδιαίτερα "αντιστασιακό" στις αντιβιοτικές κεφαλοσπορίνες. Η επιδημιολογία μας λέει πως οι ομάδες τέτοιων μικροβίων που εμφανίστηκαν μέχρι τώρα δεν προκύπτουν στη φύση, αλλά κατοικούν αποκλειστικά και μόνο στα... νοσοκομεία (δυστυχώς είναι και αυτά παράγωγα της ασύστολης και ασύδοτης πολυφαρμακίας και κατάχρησης αντιβιοτικών). Όλα τα περιστατικά μόλυνσης με μικρόβια που εμπεριέχουν τούτα τα γονίδια που έχουν επισημανθεί μέχρι τώρα, ακόμα και εκείνα σε άτομα που τη στιγμή εμφάνισης του περιστατικού δεν βρίσκονται σε νοσοκομεία, πάντα ανιχνεύονται ως προκύψαντα από νοσοκομειακές μολύνσεις. [3]

Ουδέποτε προέκυψε από μόνη της στη φύση αυτή η μορφή του μικροβίου.

Όπως πολύ ορθά επισημαίνει ο ερευνητής Mike Adams, γιά να κατασκευαστεί μικρόβιο που να έχει τόσες ιδιότητες αντίστασης σε πολλαπλές τάξεις αντιβιοτικών, χρειάζεται να εκτεθεί σε καλλιέργειες συστηματικά πρώτα στο ένα φάρμακο, και οι λιγοστές ποσότητες που επιβιώσουν να καλλιεργηθούν εκ νέου ώστε να πολλαπλασιαστεί. Μετά να εκτεθεί σε δεύτερο φάρμακο, και οι λιγοστές ποσότητες που επιβιώσουν να καλλιεργηθούν εκ νέου ώστε να πολλαπλασιαστεί. Και ούτω καθ' εξής, το μικρόβιο να εκτείθεται σταδιακά σε όλα τα φάρμακα της σειράς και να καλλιεργείται προσεκτικά ώστε μετά από κάθε μαζικό θάνατο οι μικρές ποσότητες που επιβιώνουν να πολλαπλασιάζονται ξανά. [4] Αυτό επιβεβαιώνεται και από την ιατρό Rima E. Laibow. [5]

Επίσης, πολύ ορθά γράφει ο Mike Adams ότι δεν χρησιμοποιούνται αντιβιοτικά στην καλλιέργεια λαχανικών, οπότε πως και από που μπορούσε αυτή η ομάδα του Ε. Coli να δημιουργήσει αντίσταση στα αντιβιοτικά; Η "θεωρίες" που κυκλοφορούν στα Μέσα και που αντηχούνται από τους ψευδο-επιστήμονες του κατεστημένου αντιβαίνουν στους νόμους της Φύσης, όπως τους έχει καταγράψει και αντιληφθεί μέχρι τώρα η επιστήμη.

Είναι γενετικά τροποποιημένο ώστε να εμπεριέχει γενετικό υλικό (DNA) του μικροβίου της πανούκλας

Το νέο μικρόβιο επισημάνθηκε εργαστηριακά να είναι φορέας τεμαχίων γενετικού υλικού από το βακτήριο της πανούκλας! Διαβάστε τη δραματική σειρά των γεγονότων της ανακάλυψης από τη Γερμανική ομάδα ανιχνευτών-επιστημόνων Helge Karch και Rolf Stahl που δημοσιεύτηκε πριν αρκετές μέρες, της οποίας όμως η σημασία αποσιωπείται από τα κυρίαρχα Μέσα "ενημέρωσης". [6]

Ένα τέτοιο βακτήριο δεν προκύπτει στη Φύση. Ακόμα και αν δημιουργούντο "τυχαία" οι σπανιότατες και ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες γιά να εμφανιστεί μιά τέτοια βιολογική Χίμαιρα, σίγουρα δεν θα προέκυπταν σ' ένα λαχανόκηπο, ούτε σε μιά λαϊκή αγορά με αγγουροντομάτες! Απαιτούνται τρομακτικά στενές παραμέτροι και ακραίες συνθήκες ανακατανομής του γενετικού υλικού γιά να μεταφερθεί από ένα είδος οργανισμού σε άλλο. Μιλούμε γιά κάτι του οποίου το ανάλογο στον ορατό κόσμο θα ήταν γάδαρος με γονίδια αετού (δηλαδή "Πετά ο γάδαρος;" "Πετά").

Αντί ορθής ενημέρωσης βασισμένης στην Αλήθεια και στην Επιστήμη, ο Τύπος και τα Μέσα παραπληροφόρησης συνεχίζουν μιά συγχορδία που παραπλανεί και υπνωτίζει τον κόσμο με ψέμματα και σπέρνει τον πανικό και φόβο γιά τις απλές φυσικές τροφές. Όπως γιά παράδειγμα οι ανοησίες και σοφιστίες που δημοσιεύει ή έγκριτη ψευδο-επιστήμονας κυρία Ζήνα Πουλλή στον Φιλελεύθερο, όπου γράφοντας γιά την επιδημία E. Coli ειρωνεύεται τους ανθρώπους που φροντίζουν να τρών υγιεινές τροφές. Λέει:
"Τις τελευταίες μέρες πληροφορηθήκαμε για 23 θανάτους και 2.000 ασθενείς (στη Γερμανία και σε 10 άλλες χώρες) μέχρι τώρα που προκάλεσαν μολυσμένες σαλάτες από το βακτήριο Ε.coli.
Αυτό ήταν έκπληξη διότι μέχρι τώρα ο κόσμος νόμιζε ότι έκαμνε υγιεινή διατροφή τρώγοντας σαλάτες και φρούτα και αποφεύγοντας τα burgers, τις έτοιμες σάλτσες κτλ.
Ο μικροβιολόγος DrΑlan ΜcΝallyτου Πανεπιστημίου Νottingham Τrent, ανέφερε ότι οι τελευταίες επιδημίες Ε.coli στην Αμερική και Ιαπωνία έχουν συνδεδεί με ωμά λαχανικά στις σαλάτες. Ο ΜcΝally δήλωσε στο CΝΝ ότι οι περιπτώσεις αυτές προέρχονται από μόλυνση από περιττώματα ζώων είτε στο υπέδαφος είτε στην άρδευση είτε στα λιπάσματα."
Αλλά τι άλλο από ανοησίες θέλετε από την κυρία Πουλλή; Σύμφωνα με τα γραφόμενα της σε άλλο της "επιστημονικό" άρθρο, ο εγκέφαλος των χορτοφάγων δεν μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά. Έγραψε πως:
"Ο άνθρωπος δεν είναι αρκετά εξοπλισμένος να αντιμετωπίσει την άγρια φύση, αφού δεν έχει ούτε νύχια μεγάλα και τα δόντια και το στόμα δεν είναι αρκετά δυνατά να ξεσχίσουν σάρκες. Τότε ίσως θα έπρεπε να είμαστε χορτοφάγοι. Σε τέτοια περίπτωση λέει ο Wrangham, ο ανθρώπινος εγκέφαλος που καταναλώνει 20%-25% της ενέργειας του σώματος δεν θα είχε αρκετή ενέργεια να λειτουργήσει ικανοποιητικά." [8]
Προστασία από το Ε. Coli

Τα Μέσα και ο Τύπος βέβαια, αφού άμεσα ή έμμεσα ελέγχονται ιδεολογικώς από τα Εταιρειακά και Κρατικά συμφέροντα (βιολογικά όπλα και φαρμακευτικές βιομηχανίες), ΔΕΝ ενημερώνουν τον κόσμο γιά το πως να προστατευτεί.

Υπάρχει μιά λύση, και είναι απλή. Ο Kολλοειδής Άργυρος (Colloidal Silver) είναι μιά απλή φυσική ουσία που σκοτώνει ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα βακτήρια, είτε έχουν αντίσταση στα αντιβιοτικά είτε όχι. Μπορείτε να τον προμηθευτείτε από κάποια φαρμακεία που διαθέτουν φυσικά φάρμακα, ή να τον παραγγείλετε από το εξωτερικό, ή ακόμα και να προμηθευτείτε ένα απλό μηχάνημα χαμηλής τεχνολογίας που φτιάχνει όσο θέλετε. [5]

Οι αντιβιοτικές ιδιότητες του Άργυρου είναι ο λόγος που γιά χιλιάδες χρόνια οι εύποροι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν ασημένια σκεύη για την τροφή (κύπελλα, μαχαιροπήρουνα, κοκ.) και γιά τις τελετουργίες.

Υπάρχουν επίσης Ομοιοπαθητικές προσεγγίσεις στη μόλυνση με το Ε. Coli. Κάποιες προσανατολίζονται στην πρόληψη [9] και κάποιες στη θεραπεία [10], όλες με σκευάσματα από αβλαβείς φυσικές ουσίες.

Ακόμα πιό ριζική λύση, βέβαια, είναι η πλήρης και διά παντός καταστροφή των Εταιρειακών και Κρατικών οργανισμών που παράγουν τέτοια βιολογικά όπλα, και η αντικατάσταση των με δυνάμεις λαϊκής εξουσίας και άμεσης δημοκρατίας σε όλα τα βήματα της ζωής, κυρίως στην παραγωγή, αλλά και στις γειτονιές, τους δήμους, τα σχολεία και τις υπηρεσίες. Η υπέρβαση (και τελικά η απαγόρευση) του συστήματος κέρδους, που είναι το σταθερό κίνητρο που γεννοβολεί τέτοια εγκλήματα, θα είναι και η τελική λύση αυτών των φαινομένων.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
http://healthcare-collective.portland-or.net/personal-introduction-petros-evdokas.htm


Σημειώσεις
[1] The Super-Rare E. Coli Sickening Germany
http://www.theatlanticwire.com/global/2011/05/super-rare-e-coli-sickening-germany/38324/

[2] The reason why this deadly E coli makes doctors shudder
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/jun/05/deadly-ecoli-resistance-antibiotic-misuse

[3] Extended-Spectrum Beta-Lactamases (ESBLs)
http://www.hpa.org.uk/Topics/InfectiousDiseases/InfectionsAZ/ESBLs/

[4] Forensic evidence emerges that European e.coli superbug was bioengineered to produce human fatalities
http://www.naturalnews.com/032622_ecoli_bioengineering.html

[5] Dr. Rima Reports: Weaponized e. Coli Found to Contain Plague DNA
http://www.healthfreedomusa.org/?p=9578

[6] Most Virulent Strain of E.coli Ever Seen Contains DNA Sequences from Plague Bacteria
http://www.sott.net/articles/show/229452-Most-Virulent-Strain-of-E-coli-Ever-Seen-Contains-DNA-Sequences-from-Plague-Bacteria

[7] Ζήνα Πουλλή: Καρπούζια που... εκρήγνυνται και μολυσμένες σαλάτες
http://www.philenews.com/el-gr/%CE%86%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%A6/5510/70735

[8] Ζήνα Πουλλή: Περί μαγειρικής ...
http://www.philenews.com/el-gr/%CE%86%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%A6/5510/67139

[9] NEW HYBRID E.coli. AND HUMAN THREAT & ILLNESS – HOMEOPATHY MEDICINE – CHIMAPHILA UMBELLATA – PROTECTS AND PREVENTS
http://www.satmedica.com/blog/?p=323

[10] Escherichia Coli E-coli O104:H4 Outbreak 2011 Germany
http://homeopathyworldcommunity.com/forum/topics/escherichia-coli-ecoli-o104h4

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Friday 10 June 2011

Instructions From My President

From the documents of the Ministry of Foreign Affairs

"I have instructions from President Christofias to convey this important message to you about the liberation of our country.


And after we do that, don't you think you might be upset, and moved to sadness, lament and sorrow?"


Cypriot Foreign Minister Markos Kyprianou Meets With US Secretary Of State Hillary Clinton
By PR Newswire, 03/26/10
http://www.thestreet.com/story/10712523/cypriot-foreign-minister-markos-kyprianou-meets-with-us-secretary-of-state-hillary-clinton.html

Δεκαπέντε Μήνες Αργότερα...
Η Διεθνής Πολιτική Χριστόφια Αποδίδει Καρπούς
http://www.sigmalive.com/news/politics/252063

Συνάντηση Μάρκου Κυπριανού - Χίλαρι Κλίντον
ΠΟΛΑ ΤΣΩΝΗ, 27 Μαρτίου 2010

«Χωρίς τη θετική στάση της Άγκυρας δεν μπορεί να υπάρξει θετική κατάληξη στις συνομιλίες» …Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, ύστερα από την συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα στην Ουάσιγκτον με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον.

Ο κύριος Κυπριανού έθεσε στην κυρία Κλιντον και το θέμα της Αμμοχώστου σημειώνοντας ότι η συνδρομή των ΗΠΑ είναι πολύ σημαντική… Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών, "η κ. Κλίντον είπε ότι θα εξετάσει πολύ σοβαρά αυτό το θέμα και θα κάνει ό,τι μπορεί…Η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ εξέφρασε την υποστήριξη της Αμερικανικής Κυβέρνησης στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού προβλήματος στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας."

Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο ΥΠΕΞ Μάρκος Κυπριανού για τις προθέσεις του Επιτρόπου διεύρυνσης Στέφεν Φούλε να ανοίξει το κεφάλαιο του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα. Ο κύριος Κυπριανού δήλωσε ότι στην πρόσφατη συνάντησή που είχε με τον κύριο Φούλε συζητήθηκε το θέμα του εμπορίου. «Εξέφρασα», είπε ο ΥΠΕΞ, «τις έντονες αντιθέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, όχι μόνο με τα νομικά επιχειρήματα που υπάρχουν, αλλά ταυτόχρονα διότι αντίκειται και στα συμπεράσματα του συμβουλίου, τον Απρίλιο του 2004, τα οποία μιλούν για επανένωση και ενοποίηση της οικονομίας της Κύπρου».

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Απελευθέρωση;
Φιλική Εταιρεία Κύπρου:
Εργασίες ~ Άμεσοι και Μεσαίου Βεληνεκούς Στόχοι
http://filiki.etaireia.org/ergasies.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wednesday 8 June 2011

Καρεκλοκένταυρος ο Κύπριος ~ Centauro de Sedia Cypriensis




Καρεκλοκένταυρος ο [kareklokéndavros] Ο20 : (ειρ., μειωτ.) χαρακτηρισμός ανώτερου στελέχους που κατέχει κάποια θέση από όπου δύσκολα απομακρύνεται.
[λόγ. καρέκλ(α) -ο- + κένταυρος]
Από:
http://tinyurl.com/kareklokentavros

Ο καρεκλοκένταυρος είναι πασίγνωστο είδος πολιτικού του ζωικού βασιλείου. Πασίγνωστος για την εμμονή και την προσήλωση του στην καρέκλα της εξουσίας είναι γνωστός από την αρχαιότητα.

Στο πιο κάτω ανάγλυφο , καρεκλοκένταυρος χτυπά στο κεφάλι – φακκά του πας την τζιεφαλήν - επίδοξο διάδοχο του στην καρέκλα. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήξεραν από πρώτο χέρι για το είδος.



Ο καρεκλοκένταυρος συναντάται σε όλα τα φάσματα της πολιτικής και της δημόσιας ζωής, οπουδήποτε υπάρχει μια θέση εξουσίας. Από τους απλούς υπάλληλους μέχρι και τους προέδρους κρατών και διεθνών οργανισμών, παντού θα συναντήσετε το είδος του καρεκλοκένταυρου να υπερασπίζεται με μανία την καρέκλα του και τη θέση εξουσίας που αυτή αντιπροσωπεύει.

Στο μικρό μας νησί το είδος ενδημεί σε πολλά από τα πόστα της δημόσιας υπηρεσίας και στα καρκινώματα της δημοκρατίας που ονομάζονται κόμματα. Το είδος μάλιστα έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε βαθμό που αποτελεί ξεχωριστό είδος καρεκλοκενταύρων με το επιστημονικό όνομα Καρεκλοκένταυρος ο Κύπριος ο Όπου Φυσά ο Άνεμος (ΟΦΑ).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του Καρεκλοκένταυρου του Κύπριου του ΟΦΑ είναι και ο πρώην πρόεδρος της Βολής μας Μάριος Κάρογιαν.

Ο Μάριος είναι ο πρώτος καρεκλοκένταυρος που κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να ανελιχθεί στο δεύτερο τη τάξει αξίωμα της μικρής μας δημοκρατίας και στην υπέροχη καρέκλα του προέδρου της Βολής. Δυστυχώς για τον ίδιο , απώλεσε την καρέκλα στις εκλογές της περασμένης βδομάδας.

Γνωρίσματα του καρεκλοκένταυρου του Κύπριου του ΟΦΑ

Η παθιασμένη ερωτική σχέση με την καρέκλα

Η καρέκλα είναι το αντικείμενο του πόθου του καρεκλοκένταυρου του Κύπριου. Η σχέση των παθιασμένη και παθολογική. Ο καρεκλοκένταυρος θα κάνει τα πάντα για την καρέκλα. Χωρίς αυτήν , η ζωή του χάνει ένα μεγάλο μέρος του νοήματος της. Γι αυτό και στην ανάληψη κάθε καρέκλας , οι καρεκλοκένταυροι ορκίζονται τον όρκο των αρχαίων εφήβων καρεκλοκενταύρων:

"Ου καταισχυνώ ρουσφέτια τα ιερά
ουδ εγκαταλείψω τη συγκυβέρνηση ότω αν στοιχίσω...
Την δε καρέκλαν ουκ ελάττω παραδώσω
πλειώ δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι..."
και σε μετάφραση:
"Δε θα ντροπιάσω τα ιερά ρουσφέτια
ούτε θα εγκαταλείψω τη συγκυβέρνηση όπου και αν ταχθώ...
Την καρέκλα δε θα παραδώσω μικρότερη
αλλά μεγαλύτερη και πολεμικότερη από αυτή που μου έδωσαν..."

Η μελανότερη μέρα για έναν καρεκλοκένταυρο είναι η μέρα που αναγκάζεται να αποχωριστεί από την λατρεμένη του καρέκλα, το αντικείμενο του ερωτικού του πάθους. Τότε ο καρεκλοκένταυρος χάνει τη ψυχραιμία του και προβαίνει σε πράξεις αιματηρής εκδίκησης για αυτούς που του την στέρησαν.

Οι αποκεφαλισμοί είναι το αγαπημένο είδος εκδίκησης των καρεκλοκενταύρων κάτι που δείχνει και η φωτογραφία πιο κάτω του μαινόμενου καρεκλοκενταύρου Μάριου Κάρογιαν αμέσως μετά την απώλεια της καρέκλας της Βολής.



Αρχές, αξίες και ήθος του καρεκλοκενταύρου

Κάθε καλός καρεκλοκένταυρος πρέπει μέσα από τη διαρκή και καταπονητική του εκπαίδευση να απωλέσει κάθε αίσθηση αρχών, αξιών και ήθους.

Έτσι ο καρεκλοκένταυρος μπορεί να συμμαχεί με όποιον θέλει χωρίς καμία αίσθηση ντροπής. Η πώληση της πατρίδας του, η υπονόμευση της Ειρήνης και της ασφάλειας, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ψιλά γράμματα για τον καρεκλοκένταυρο. Ο καλός καρεκλοκένταυρος δεν καταλαβαίνει από Ελευθερία και Δικαιοσύνη, ανθρώπινα δικαιώματα, επιστροφήτων προσφύγων και απελευθέρωση.

Το κύριο μέλημα του είναι πόσα Υπουργεία θα εξασφαλίσει για το κόμμα του, πόσους παρατρεχάμενους θα ικανοποιήσει.


Έως και με ξένους πράκτορες συνομωτεί ώστε να εξολοθρεύσει κάθε αντίπαλο, ακόμη και στο ίδιο του το κόμμα. Αυτούς τους βαπτίζει απορριπτικούς όταν δεν τον ακολουθούν στα βήματα του και υπόσχεται στους ξένους πράκτορες ότι θα τους κανονίσει.

Το ήθος του σταματά εκεί που ξεκινά ο εναγκαλισμός με την καρέκλα. Η καρέκλα αντικαθιστά κάθε ίχνος ήθους. Όταν βρεθεί μαζί της ξεχνά όλα όσα έλεγε στο παρελθόν για αρχές και αξίες και ξεκινά το μανικό αγώνα του να διατηρηθεί σε αυτή.

Οι φίλοι του καρεκλοκενταύρου

Ο καρεκλοκένταυρος δεν έχει φίλους διότι φοβάται συνέχεια ότι θα του φαν την καρέκλα. Έχει όμως λόγω θέσης πολλούς αυλοκόλακες οι οποίοι συνέχεια εκθειάζουν τα ανύπαρκτα προσόντα του με αποτέλεσμα να θεωρεί τον εαυτό του αναντικατάστατο και ακατανίκητο. Κάτι σαν αρχαίο ημίθεο δηλαδή.

Ο καλύτερος του φίλος είναι ο Οσφυοκάμπτης ο Ευέλικτος ο Κύπριος (Homo Osfyokamptis Flexibilis Cypriensis). Επειδή ο Οσφυοκάμπτης βρίσκεται σε πιο ψηλή και ισχυρή θέση από τον ίδιο , ο καρεκλοκένταυρος δεν ανησυχεί ότι θα του φάει τη θέση. Αντιθέτως έχει παθολογική αγάπη για τον οσφυοκάμπτη ο οποίος και τον τοποθέτησε στην καρέκλα της Βολής. Μαζί μιλούν καθημερινά για τα προβλήματα της κοπής της πίτας της εξουσίας και της διανομής της στους ΔΗΚΟυς τους ανθρώπους.

Μαζί καλλιεργούν το κλίμα μίσους και απέχθειας για τους πολιτικούς τους αντιπάλους και προετοιμάζουν κομματικούς και παρακρατικούς τραμπούκους ώστε να κτυπήσουν αλύπητα όποιον διαφωνεί μαζί τους.

Όπως λέει και η αρχαία παροιμία:

"Κυλίστηκε ο καρεκλοκένταυρος στο στάβλο και βρήκε τον Οσφυοκάμπτη"

Βέβαια βαθιά μέσα του ο καρεκλοκένταυρος επιθυμεί διακαώς να γίνει Οσφυοκάμπτης στη θέση του Οσφυοκάμπτη και γι αυτό η φίλία των δύο ισορροπεί πάντοτε σε τεντωμένο σκοινί. Ο ΟΦΑ δεν το χει σε τίποτε να πετάξει μια μέρα τη φιλία του για τον Oσφυοκάμπτη φτάνει να του υποσχεθούν ότι θα πάρει την καρέκλα του προέδρου.

Για την καρέκλα τον αγώνα ποιείται και όχι περί αρετής.

Οι φόβοι του καρεκλοκένταυρου

Όπως και ο φίλος του ο Οσφυοκάμπτης ο καρεκλοκένταυρος διώκεται συνεχώς από παράνοιες και φόβους οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο ίδιος βέβαια φτάνει σε κατάσταση πανικού με ανεξέλεγκτες κινήσεις και ασταμάτητη εφίδρωση. Η ασθένεια από την οποία πάσχει ονομάζεται “Accute Coolitis” δηλαδή οξεία Κουλίτιδα. Όπου και όποτε ο καρεκλοκένταυρος ακούσει τον ήχο "cool", βγαίνει εκτός ελέγχου, ξεροκαταπίνει, ιδρώνει και φωνάζει. Αναπόφευκτα οδηγεί και τους παρατρεχάμενους του σε παρόμοιο παροξυσμό.

Η παθολογική αυτή ασθένεια του Μάριου Κάρογιαν είναι και η πραγματική αιτία της διαγραφής του Ζαχαρία Κουλία που ατύχησε να έχει μέσα στο επίθετό του τον ήχο cool. Τα ίδια ακριβώς έπαθε και ο Γιώργος Κολοκασίδης διότι σε μια συνάντηση των δύο με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ ο Ντάουνερ, γνωρίζοντας την παθολογία του Κάρογιαν είπε με δυνατή φωνή:
"George, you are very cool!"

Δυστυχώς για όλους εμάς και για τη δύσμοιρη μας πατρίδα ο καρεκλοκένταυρος Μάριος Κάρογιαν δεν πρόκειται σύντομα να ζητήσει βοήθεια για την ιδιάζουσα αυτή ασθένεια. Ούτε και να σταματήσει τον δηλητηριώδη εναγκαλισμό του με την Εξουσία.

Σόλων Αντάρτης
~~~~~~~~~~~~



Αναγνώσματα
---------------

1. Ο Οσφυοκάμπτης ο Ευέλικτος ο Κύπριος ~ Homo Osfyokamptis Flexibilis Cypriensis
Από:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/11/homo-osfyokamptis-flexibilis-cypriensis.html

2. Καιροσκοπώ – Καιροσκόπος
Από:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/02/blog-post_20.html

3. Βαθειά Ανάλυση της Κομματοκρατίας
Από:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/06/blog-post_08.html

Βαθειά Ανάλυση της Κομματοκρατίας

Ο Αρχηγός Όλων των Κυπρίων

Πάνω στο λεωφορείο, σήμερα, με πλησίασε ένας απλός λαϊκός άνθρωπος με μεγάλη μουστάκα και μου έδωσε ένα ψηφιακό δίσκο. "Βίντεο γιά δημοσίευσην", είπε, και χάθηκε.


* * *

Και ένα ακόμα καλύτερο ανάγνωσμα:
Καρεκλοκένταυρος ο Κύπριος ~ Centauro de Sedia Cypriensis
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/06/centauro-de-sedia-cypriencis.html

* * *


Thursday 2 June 2011

Η Διακήρυξη της Κεντρικής Πλατείας Αργοστολίου Κεφαλονιάς

Εισαγωγικό Σημείωμα

Ο αγώνας των αγανακτισμένων πολιτών στις πλατείες της Ευρώπης είναι μια νέα μορφή οργάνωσης και διαμαρτυρίας, ένα ακόμη βήμα προς την Επανάσταση. Οι τοπικές ολιγαρχίες που κυβερνούν τα κράτη και τα έθνη προφασιζόμενες ότι κυβερνούν εν ονόματι του λαού έχουν εκχωρήσει τα πάντα στο Κεφάλαιο και τον Ιμπεριαλισμό. Οι ανεξάρτητες και αυτόνομες κινητοποιήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στο όνομα της άμεσης δημοκρατίας είναι ένας κόλαφος για το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα εξουσίας και μια υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον.

Στη μητρόπολη της άμεσης δημοκρατίας το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών εχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Εκατοντάδες είναι οι γειτονιές, οι κοινότητες και οι δήμοι που συμμετέχουν. Οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που πλημμυρίζουν σήμερα τις πλατείες αποτελούν μια ελπίδα φωτός για όλους μας. Η παρουσία τους αποτελεί μια νέα εκδοχή της Εκκλησίας του Δήμου στην οποία παράγεται ένα αρχαίο/νέο είδος πολιτικού λόγου προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα οράματα του καθημερινού πολίτη και στις ανάγκες ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Με χαρά και συγκίνηση αναδημοσιεύουμε το κείμενο της συνέλευσης των αγανακτισμένων πολιτών στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου στην Κεφαλονιά, με τίτλο: "Η διακήρυξη της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου".

Το κείμενο εμπεριέχει έννοιες, αξίες και ιδέες που έχουν δουλευτεί από το Κίνημα γιά πάνω από διακόσια χρόνια. Εκτιμούμε αφάνταστα την ανθολόγιση και προσεκτική τους επιλογή ώστε να ενσωματωθούν τόσο απλά και αρμονικά στη διακήρυξη. Αγκαλιάζουμε ολόψυχα το περιεχόμενο της διακήρυξης.

Μακάρι οι σπίθες που ανάβουν οι Εκκλησίες των Δήμων στην Ελλάδα να γίνουν η πυρκαγιά που θα αλλάξει τον κόσμο.


Ομάδα Σύνταξης

Ενδο~Μήδεια / Cyprus Indymedia
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~






Από την ιστοσελίδα των "Aγανακτισμένων στην Kεφαλονιά"
http://www.stopcrisis.gr

Η Διακήρυξη της Κεντρικής Πλατείας Αργοστολίου


Η συνέλευση πολιτών στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου, στην Κεφαλονιά, στις 29 Μαΐου 2011, με απόφαση της όρισε τη διακήρυξη των βασικών της αρχών και απευθύνουν «ανοιχτή πρόσκληση σε όλους για την αναθεώρηση της ζωής μας», με τον τίτλο:

ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

(Απευθύνεται σε όλους τους έλληνες , σε όλους τους λαούς της Ε.Ε., της Μεσογείου και σε όλο τον κόσμο).

Σήμερα, ερχόμαστε, με αυτή την απόφαση μας, να αντικαταστήσουμε τις πολιτικές χωρίς προοπτική, τη στείρα και δίχως νόημα αντίδραση, τα κενά νοήματος συνθήματα «εκδίκησης», με την επιλογή της διεκδίκησης όσων εμείς θέλουμε:

Βάζουμε μπροστά και πρώτα, τα δικά μας «θέλω» , τα δικά μας αιτήματα, τη δική μας ζωή και αξιοπρέπεια.

Δεν διεκδικούμε τίποτα λιγότερο από τα πάντα, γιατί ο άνθρωπος είναι τα πάντα.

Η δυστυχία και η εξαθλίωση είναι ο δικός τους τρόπος ζωής. Εμείς έχουμε το δικό μας.

Στη «λύση» της «αναδιάρθρωσης του χρέους» που θέλουν για εμάς, χωρίς εμάς, εμείς επιλέγουμε την αναδιάρθρωση του κόσμου όπου ζούμε, την αναδιάρθρωση της ζωής μας, διότι αυτό που τελικά χρεοκόπησε, δεν είναι τα νούμερα και οι εξισώσεις που εμφανίζονται σε σχεδιαγράμματα που δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στις ζωές μας.

Χρεοκόπησαν οι αξίες μας και η ιδιότητα τού να είμαστε άνθρωποι και πολίτες.

Θέλουμε πραγματική δημοκρατία. Ή καλύτερα: Θέλουμε δημοκρατία, διότι σήμερα έχουμε ολιγαρχία.

Εμείς, οι λίγοι, που σας μιλάμε σήμερα δεν θέλουμε να αλλάξουμε την ανθρωπότητα και να σώσουμε τον κόσμο.

Όχι, θέλουμε κάτι απείρως πιο μετριοπαθές: Όντας, ασήμαντο μέρος αυτού του κόσμου, ονειρευόμαστε και θέλουμε η ανθρωπότητα να αλλάξει η ίδια τον εαυτό της, όπως το έχει ήδη κάνει δυο - τρεις φορές στην ιστορία. (Η μία ήταν κάποτε στην Ελλάδα).

Δεν χρειαζόμαστε κανέναν, πέρα από τη συλλογική μας δημιουργικότητα και δράση, για να φτάσουμε σε μια κοινωνία αγάπης και φιλίας, δημοκρατίας και ισοπολιτείας, ισονομίας και ισηγορίας, ελευθερίας, αλληλεγγύης και αυτοθέσμισης.

Μας εμποδίζουν να συναντηθούμε σε μια μεγάλη ενότητα και να γίνουμε μια πρωτοφανής δύναμη , όλες οι διαιρέσεις, σε κόμματα, τάξεις, επαγγελματικές ομάδες, συντεχνίες, έθνη, φυλές, θρησκείες και ιδεολογίες. Παραμερίζουμε ό,τι μας χωρίζει. Λέμε όχι στο καταστροφικό και ψεύτικο «διαίρει και βασίλευε» της ολιγαρχίας , έτσι όπως το έχει στήσει στα 300 χρόνια της νεωτερικότητας της.

Σμίγουμε, με το μόνο κριτήριο που μας ενώνει και μας χαρακτηρίζει: Είμαστε άνθρωποι του κόσμου και πολίτες μιας πατρίδας. Χρειαζόμαστε ιδέες, πίστη, θέληση και μια μεγάλη απόφαση, για να δημιουργήσουμε τη δική μας δημοκρατική έξοδο, από τα αδιέξοδα που δημιούργησε μια ασήμαντη και ανίκανη τοπική και διεθνής ελίτ, με τις απάνθρωπες αξίες της, τις προτεραιότητες και τον τρόπο της.

Δεν χρειάζεται να ξέρουμε που και πώς ΘΑ ΠΑΜΕ. Ο τρόπος τους είναι λάθος, αδιέξοδος και τραγικός και μένει στον καθένα και σε όλους μας η ευθύνη να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε και πού ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ. Να δώσουμε νόημα στο τι είδους πατρίδες, τι είδους κοινωνίες, τι είδους ανθρώπους, επιθυμούμε.

Θέλουμε έναν άλλο κόσμο και μια όμορφη πατρίδα: ένα κοινό όνειρο δημοκρατίας.

Το ερώτημα, πια, δεν είναι το «αν μπορούμε» . Το ερώτημα είναι: ΘΕΛΟΥΜΕ;

Όταν θέλουμε και ξέρουμε, ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

- Θέλουμε τη χώρα μας πίσω.

- Θέλουμε στάση πληρωμών του δημόσιου χρέους, όχι γιατί δεν μπορούμε να το πληρώσουμε, αλλά γιατί είναι το προϊόν μιας απάτης και μιας συναλλαγής, ερήμην των λαών, μεταξύ πολιτικών και τραπεζιτών: Με ποιο ηθικό, κοινωνικό, πολιτικό δικαίωμα έδωσαν το ευρώ και όλα τα νομίσματα του κόσμου στην ιδιοκτησία των τραπεζιτών; ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.

- Θέλουμε το χρήμα και τα νομίσματα όλου του κόσμου να γίνουν ξανά δημόσια εργαλεία, δημοκρατικά διαχειριζόμενα. Να τεθούν υπό δημοκρατική μετοχική σύνθεση και διαχείριση τα τραπεζικά ιδρύματα που τυπώνουν το χρήμα. Οι βουλιαγμένες , σήμερα, τράπεζες να γίνουν αυτοδιοικούμενα εργαλεία δημοκρατικής διακίνησης του χρήματος. (Ξέρουμε από συνεταιρισμούς, ξέρουμε από ζωή και αριθμούς).

- Θέλουμε πολιτικό και διαχειριστικό έλεγχο , ώστε να ξέρουμε όλοι πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο και να τιμωρηθούν, για Εθνική Προδοσία και κλοπή, όσοι κακοδιαχειρίστηκαν, λεηλάτησαν εθνικούς λογαριασμούς ή ξεπούλησαν δημόσια περιουσία. Όλα αυτά, αρνούμενοι πάντα το σύνολο του χρέους, ως επαχθές για τους λαούς και προϊόν απάτης κι όχι για να δούμε ποιο τμήμα του θα πληρώσουμε.

- Θέλουμε πάγωμα χρεών όλων των επιχειρήσεων, νοικοκυριών και πολιτών, ως ότου έλθει η δημοκρατία και να εξετάσει κάθε περίπτωση χωριστά.

- Θέλουμε δημοκρατία. Δεν μας εκπροσωπεί το σημερινό πολιτικό και κομματικό σύστημα και η αντιπροσωπευτικότητα του κοινοβουλευτισμού.

- Θέλουμε συνταχτική εθνοσυνέλευση, για αλλαγή του συντάγματος, για μια δημοκρατία των λαϊκών συνελεύσεων και για ένα πολίτευμα, όπου οι πολίτες θα φτιάχνουν και θα ψηφίζουν τους νόμους, με δημοψηφίσματα και οι όποιοι εκπρόσωποι θα είναι ελάχιστοι και πάντα ανακλητοί. ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

- Θέλουμε πίσω τη δημόσια περιουσία που πούλησαν. Η δημόσια περιουσία ανήκει στο λαό και όχι στα κόμματα, τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις. Κανένα κόμμα και καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να συναινεί ή να υλοποιεί την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας. Είναι απλοί διαχειριστές και όχι ιδιοκτήτες της. Κάθε παραχώρηση της, χωρίς δημοψήφισμα, είναι άκυρη και το αντικείμενο της συναλλαγής επιστρεπτέο, χωρίς ιδιαίτερα ανταλλάγματα.

Πάμε, λοιπόν, όσο γίνεται περισσότεροι, για τα μεγάλα θέλω μας. Τίποτα λιγότερο από τη ζωή μας και την πατρίδα μας. Τίποτα λιγότερο από την αξιοπρέπεια του καθένα μας, των παιδιών μας και των γενιών που έρχονται.

Ας δημιουργήσουμε μια διαρκή ανοιχτή συνέλευση, ας προχωρήσουμε σε μια μεγάλη δημοκρατική επανάσταση, από την οποία δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να λείψει κανείς:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΊΑ; Δεν υπάρχει άλλο δίλημμα, που να μας χωρίζει. Και με βάση αυτό, καλείται ο καθένας και όλοι να επιλέξουμε πλευρά και να αποφασίσουμε.

Δεν υπάρχουν έτοιμες συνταγές, δεν υπάρχει ούτε δρόμος. Το δρόμο θα τον ανοίγουμε, προχωρώντας. Σήμερα, πέφτουμε στο κενό, χωρίς φρένα και είναι άγνωστο πότε θα πιάσουμε και αν υπάρχει πάτος. Ας προχωρήσουμε, με τον τρόπο μιας διαρκούς αμφισβήτησης, ακόμα και του εαυτού μας και όλων όσων αυτός πιστεύει και μιας αέναης δημιουργικότητας αυτόνομων πολιτών και ελεύθερων ανθρώπων. Αυτό-νομοι είναι οι άνθρωποι, που φτιάχνουν οι ίδιοι τους νόμους τους, σχεδιάζουν μόνοι και μαζί τη ζωή τους και ορίζουν οι ίδιοι τις ατομικές και συλλογικές επιθυμίες. Δημιουργούμε το χώρο, όπου όλα τα ανθρώπινα θα είναι εφικτά. Για τη φιλία, την αγάπη, τη χαρά και την καλή διάθεση. Για τις ωραίες ανθρώπινες σχέσεις. Για τη γιορτή και την ελευθερία. Για μια κατάσταση διαρκούς ευτυχίας.

Για όλα αυτά τα «θέλω» και για όλα αυτά που ζούμε, ας επαναλάβουμε:


- Καμιά πληρωμή ή επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους

- Ναι στην επαναδιαπραγμάτευση της πραγματικότητας και την αναθεώρηση των αξιών , των προτεραιοτήτων και της ζωής μας.

- Λέμε όχι στην τυραννία της απάθειας, της αδράνειας και της κατάθλιψης.

- Θέλουμε (άμεση) δημοκρατία ενάντια στην κοινοβουλευτική ολιγαρχία.

- Θέλουμε συνελεύσεις πολιτών ΠΑΝΤΟΥ και για ΠΑΝΤΑ.

Κι ας κλείσουμε με τα λόγια σοφών ανθρώπων:

«Αφού ο λαός έχασε την εμπιστοσύνη του στους πολιτικούς, γιατί δεν τον διαλύουν για να εκλέξουν έναν άλλο;».(Μπέρτολτ Μπρεχτ)

«Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας, με τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε, όταν τα δημιουργήσαμε». (Αλβέρτος Αϊνστάιν)

***

Η Μηχανή του Χρόνου Κάτω από το Προεδρικό

Υπερνικήθηκε το Εμπόδιο που Αποτελούσε η Γραμμική Συνοχή του Χρόνου!
«Η Εκκλησία δεν έχει σχέση με την πολιτική και δεν δικαιούται να παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα του τόπου» - Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος «αποτελεί τη σπουδαιότερη φυσιογνωμία της σύγχρονης κυπριακής Ιστορίας» - Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας


Πολύ λίγοι γνωρίζουν πως το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι μιά πρωτόγονη και άχαρη αντιγραφή του σηραγγοειδούς Τριγωνικού Χωρο-Χρονικού Πλέγματος που ενώνει το Προεδρικό Μέγαρο, την Αρχιεπισκοπή και τα Κεντρικά Γραφεία του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία.

Το Τρίγωνο Χωροχρονικού Πλέγματος στην Κύπρο καθορίζει την πορεία και την ζωή του τόπου μας γιά πάνω από σαράντα πέντε χρόνια τώρα.

Τροφοδοτείται από μιά μυστηριώδη Μηχανή του Χρόνου η οποία επιτρέπει στα τρία αυτά κέντρα εξουσίας να μπαινοβγαίνουν διαχρονικά σε σχέσεις εννοιών, δηλώσεων και πράξεων ωσάν ο χρόνος να αποτελείται από ασυνάρτητα και ασύνδετα τμήματα που ουδεμία γραμμική συνοχή κατέχουν. Η Μηχανή του Χρόνου είναι η καρδιά του μυστηριώδους αυτού Τριγώνου που συνδέει τα κέντρα εξουσίας με τρόπον ώστε το τριπόρτιν εννοιών, συνθημάτων, παρουσίασης της Ιστορίας και αντιλήψεων περί πολιτικής να εξυπηρετούν την κάθε ανάγκη των εξουσιαστών απρόσκοπτα, με τόση επιστημονική και τεχνολογική υπεροχή που να μοιάζουν... σχεδόν μαγικά.

Χωρίς μιά τέτοια Μηχανή του Χρόνου πως θα μπορούσε ο Πρόεδρος μας (όταν δεν είναι ταυτόχρονα και Αρχιεπίσκοπος) να διοικεί και να καθοδηγεί τον λαό μας με τόση σοφία;

Να μερικές τοποθετήσεις των Κυβερνητών μας, που ζωγραφίζουν και υπογραμμίζουν ευδιάκριτα το σχήμα του Τριγώνου που ενώνει με σήραγγες διαχρονικής σοφίας το Προεδρικό, την Αρχιεπισκοπή και το Κόμμα.

Οκτώβριος 2010:

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση μνήμης του Αείμνηστου Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ και στα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο είπε ότι «αποτελεί τη σπουδαιότερη φυσιογνωμία της σύγχρονης κυπριακής Ιστορίας».

Οπως είπε, «υπήρξε ο ηγέτης που βρέθηκε στο κέντρο της επικαιρότητας, αλλά και αντιμέτωπος με όλες τις αντιλαϊκές δυνάμεις σε όλες τις ταραχώδεις φάσεις της αιματηρής πορείας του κυπριακού λαού ακόμα και από τη δεκαετία του 1950 και στάθηκε ακοίμητος φρουρός στη μάχη για τη θεμελίωση της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «με διαλεκτική σοφία κατόρθωνε, όποτε χρειαζόταν, να βρίσκει τη δύναμη για να υπερνικά τις αδιέξοδες ιστορικές περιπλοκές και με γενναίες αποφάσεις, απαλλαγμένος από βουλησιαρχικά σύνδρομα, να παρακάμπτει τα τραγικά αδιέξοδα».

Επίσης, «καταξιώθηκε ως οξυδερκής πολιτικός με υψηλό βαθμό πολιτικής κρίσης που τον διέκρινε η διορατικότητα και το θάρρος, τον χαρακτήριζε η εμμονή σε αρχές, η επιμονή και η σταθερότητα στην επίτευξη στόχων, με βασικό κριτήριο πάντοτε την εξυπηρέτηση των πραγματικών συμφερόντων του κυπριακού λαού».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «πέραν όλων αυτών, όμως, ο Μακάριος υπήρξε ένας άδολος πατριώτης, ένας λαϊκός ηγέτης με σχεδόν καθολική αποδοχή».

Όπως είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «προβαίνοντας σε μια αδρή αξιολόγηση του έργου του Μακαρίου, καθώς και του ρόλου που διαδραμάτισε ως ο ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν μπορεί παρά να αναφερθούμε και στο λεπτό και πολύ δύσκολο έργο να ασκεί τα καθήκοντα του ηγέτη ενός κοσμικού δικοινοτικού κράτους και συνάμα εκείνα του προκαθήμενου της ορθόδοξης εκκλησίας της Κύπρου».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ο Μακάριος επέδειξε εξαιρετικές ικανότητες διαλεκτικής και αρμονικής σύζευξης κράτους και εκκλησίας χωρίς ο ένας θεσμός να `μπαίνει στα ταράφια` του άλλου».

«Στηρίχθηκε στους απλούς ανθρώπους ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και αυτοί τον στήριξαν και τον προστάτευσαν ως λαϊκό ηγέτη και του έδωσαν -όχι τυχαία- τον τίτλο του Εθνάρχη», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι «αυτή η σχέση, σφυρηλατήθηκε μέσα στο καμίνι των σκληρών αγώνων που με συνέπεια έδωσαν οι δημοκρατικές, προοδευτικές δυνάμεις δίπλα στον Μακάριο».

Μια σχέση, όμως, που όπως είπε ο Δημήτρης Χριστόφιας, «εδραιώθηκε και μέσα από τη σκληρή προσπάθεια που κατέβαλε ο λαός μας, υπό την καθοδήγηση του Μακαρίου, για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου, για την προκοπή και ευημερία της Κύπρου, παρά τα πολιτικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο τόπος».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «στα χρόνια μέχρι την τουρκική εισβολή, υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ο Μακάριος, έχοντας πάντοτε δίπλα του τη συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων, έδωσε τη δύσκολη μάχη για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και ευημερία του λαού μας που, μετά από χρόνια, είδε τις συνθήκες της ζωής του να βελτιώνονται».

Αναφερόμενος στην μεγαλειώδη διεύρυνση Κρατικού, Εκκλησιαστικού και Ιδιωτικού Κεφαλαίου, ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι «η επιλογή του μεικτού συστήματος οικονομίας, η λήψη μέτρων και η καθιέρωση οικονομικών θεσμών προστασίας των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων του πληθυσμού εκφράζουν, ακριβώς, με τον πιο υποδειγματικό τρόπο, τη συνεχή έγνοια και φροντίδα του Μακαρίου για την προκοπή και ευημερία του συνόλου του κυπριακού λαού».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνεχάρη το Πολιτιστικό Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ για τη διοργάνωση της αποψινής εκδήλωσης.

Απανθίσματα παρμένα από:
http://www.hri.org/news/cyprus/kypegr/2010/10-01-20.kypegr.html#01


Ιανουάριος 2011:

Σε χαιρετισμό του στο Φιλολογικό Μνημόσυνο του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας σημείωσε ότι η απελευθέρωση και η επανένωση της πατρίδας και του λαού μας είναι το καλύτερο μνημόσυνο που μπορούμε να κάνουμε για τον Εθνάρχη Μακάριο, προσθέτοντας ότι για να το πετύχουμε πρέπει με συνέπεια και σταθερότητα να ακολουθήσουμε τον δρόμο που ο ίδιος ο Μακάριος χάραξε.

Από:
http://www.hri.org/news/cyprus/kypegr/2011/11-01-20.kypegr.html#01


Μάΐος 2011:

Από τα χείλη του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Η Εκκλησία δεν έχει σχέση με την πολιτική και δεν δικαιούται να παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα του τόπου», δήλωσε από την Αυστραλία όπου βρίσκεται ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Σιδνεϊ και απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον βοηθά το έργο του η κριτική που του ασκείται από τον Αρχιεπίσκοπο, ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «ο Μακαριότατος έχει δικαίωμα να έχει θέση και άποψη για το Κυπριακό αλλά η ανάμιξη που γίνεται σήμερα μας εκθέτει διεθνώς. Με την κριτική του Αρχιεπισκόπου μειώνεται η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ωστόσο, ότι «δεν πρέπει να ταυτίζουμε την Εκκλησία με έναν άνθρωπο. Υπάρχουν και άνθρωποι κατανοούν σωστά το ρόλο της Εκκλησίας και διαχωρίζουν σωστά το ρόλο της από το ρόλο της πολιτικής. Συνεπώς», ανέφερε, «ας μην τους ταυτίζουμε όλους».

Γενικός Γραμματέας ΑΚΕΛ: Συνωμοτικός ρόλος του Αρχιεπισκόπου

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδρασή του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, ο οποίος μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, δήλωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος «συμπεριφέρεται με τρόπο ο οποίος δεν είναι εναρμονισμένος με αυτά που διδάσκει ο Χριστιανισμός. Επεσήμανε εξάλλου ότι «ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι η Εκκλησία».

Ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι «δεν είναι πρώτη φορά που ο Αρχιεπίσκοπος επιδιώκει να διαδραματίσει πολιτικό ρόλο. Στην προσπάθεια του αυτή και με τις δημόσιες δηλώσεις εκθέτει την Κύπρο διεθνώς», είπε ο κ. Κυπριανού, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη δήλωση του Μακαριοτάτου ότι η Κύπρος ξεγέλασε τους Ευρωπαίους και εντάχτηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Άντρος Κυπριανού έκανε επίσης λόγο για συνωμοτικό ρόλο του Αρχιεπισκόπου και επικαλέστηκε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία συνεργάζεται με βετεράνους και νέους πολιτικούς σε μια προσπάθεια να αποκτήσει πολιτικό ή συντονιστικό ρόλο.

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Προσβολή για όλους τους Προέδρους οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου

Το μεσημέρι ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Χριστοφίδης εξέφρασε λύπη και απογοήτευση για το περιεχόμενο της ομιλίας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι η ομιλία του Προκαθημένου περιέχει πολλές διαστρεβλώσεις και δημιουργεί για ακόμα μια φορά αχρείαστες εντάσεις με απαράδεκτες θέσεις τόσο για τις διαχρονικές τοποθετήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό όλα αυτά τα χρόνια, όσο και πιο συγκεκριμένα για τις θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Διπλή είναι η λύπη και η απογοήτευση μας γιατί έγινε προσπάθεια να στηριχθούν οι θέσεις του Αρχιεπισκόπου σε μια στρεβλωμένη δήθεν πολιτική Μακαρίου. Ενώ ο Αρχιεπίσκοπος μπλέκει το εγκώμιο του Μακαρίου, τελικά με τις θέσεις που υποστηρίζει τον ακυρώνει», πρόσθεσε.

Αποσπάσματα από:
http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/69567


Ενώ εμείς οι απλοί πολίτες, παγιδευμένοι όπως είμαστε από την γραμμικότητα της ροής του Χρόνου, προσπαθούμε να κρατηθούμε από μιά συνοχή στις ιδέες και αντιλήψεις, τα τρία μαγικά κέντρα εξουσίας με τη βοήθεια της Μηχανής του Χρόνου έχουν την ευχέρεια να δηλώνουν και να πράττουν ακριβώς τα αντίθετα πράματα σε διαφορετικές στιγμές κατά το δοκούν ("όπως τους δόξει", λέει και ο λαός μας), γιά να μας κρατούν στον δρόμο τον καλό και τον ορθό. Γιά το καλό του τόπου.

Αυτό θα πεί ορθή εφαρμογή της σύγχρονης επιστήμης και τεχνολογίας γιά τις ανάγκες του λαού, και ορθή διακυβέρνηση με σοφία και σύνεση.

Εύγε.
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~

Μακάρι να ήταν Κομμουνιστής
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/10/blog-post.html

Καννάβι σε Κάθε Μανάβη
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/03/blog-post_17.html

Ποιές Λύσεις Προτείνουμε
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/09/blog-post.html#proteinoume

Ποιές Λύσεις Προτείναμε:
"Ουδείς Υποψήφιος Είπε..."
http://www.cyprusindymedia.org/Oudeis-Ypo4hfios-Ekloges2008.html

Υποστηρίζουμε το πρόγραμμα εργασιών που άρχισε να υλοποιεί η
Φιλική Εταιρεία Κύπρου:
Εργασίες ~ Άμεσοι και Μεσαίου Βεληνεκούς Στόχοι
http://filiki.etaireia.org/ergasies.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~~