Saturday 1 October 2011

Η Εθνική Φρουρά, το Διζωνικό Παρακράτος και το Έγκλημα στο Μαρί:

Εισαγωγή




Το άρθρο που ακολουθεί αποτελεί την εισαγωγή μιας ενότητας άρθρων με τον πιο πάνω τίτλο. Η ενότητα αυτή θα παρουσιάσει την πραγματικότητα που αποτελεί η Εθνική Φρουρά μέσα στην καθημερινότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως η σφενδόνα του Δαυίδ απέναντι στον κατάφρακτο κατοχικό Γολιάθ.

Θα παρουσιάσει με στοιχεία και μαρτυρίες τη συνειδητή προσπάθεια της παρούσας κυβέρνησης να την υποσκάψει και να την καταστήσει ανήμπορη να επιτελέσει το έργο της με απώτερο στόχο να οδηγήσει το λαό μας στον «οδυνηρό συμβιβασμό» του ρατσιστικού διζωνικού εκτρώματος που οραματίζεται ως πώ-λυση της πατρίδος μας.

Η κυβερνητική προσπάθεια συντελείται μέσα από τις δραστηριότητες ενός καλά δικτυωμένου διζωνικού παρακράτους. Το παρακράτος αυτό έδρασε και δρα σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ζωής. Δυστυχώς αποτελεί πλέον και μια οδυνηρή πραγματικότητα μέσα στους κόλπους της ΕΦ, μέσα από τη δημιουργία ενός παραστρατιωτικού μηχανισμού, ο οποίος ελέγχεται άμεσα από τα υψηλά δώματα της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα θα παρουσιάσουμε τους μηχανισμούς του διζωνικού παρακράτους - εντός και εκτός Εθνικής Φρουράς – οι οποίοι συνετέλεσαν στο έγκλημα στο Μαρί και οι οποίοι προσπάθησαν να συγκαλύψουν τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες του προέδρου και της κυβέρνησης του, από την πρώτη στιγμή μετά την έκρηξη.

Για σκοπούς που άπτονται της ασφάλειας της πατρίδας μας και της ασφάλειας των πηγών μας τα ονόματα ατόμων και μονάδων στα κείμενα που θα ακολουθήσουν παρουσιάζονται παραλλαγμένα.

Ευχαριστούμε ολόψυχα τις γυναίκες και άνδρες, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της ΕΦ, και τους κληρωτούς και έφεδρους οπλίτες για τις πολύτιμες πληροφορίες που μοιράστηκαν μαζί μας.

***


Ο Ερντογάν, οι Ερντογολάγνοι και οι Νέο-Οθωμανικές απειλές

Οι πρόσφατες απειλές των νέο-Οθωμανών κυβερνώντων στην Τουρκία ανατίναξαν τις ψευδαισθήσεις που καλλιεργούσε για χρόνια η νέο-ραγιαδική ηγεσία της πατρίδας μας και τα φερέφωνα της. Η πολιτική πορεία της διακυβέρνησης Χριστόφια εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με τις απειλές πολέμου και τις ιαχές του «προοδευτικού» Ερντογάν.

Η κατοχή της πατρίδας μας από το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστικές βλέψεις ενός απάνθρωπου καθεστώτος αναδείχτηκαν για ακόμη μια φορά ως ο πραγματικός λόγος για τον οποίο το Κυπριακό μένει άλυτο.

Δυστυχώς στα τρία χρόνια της διακυβέρνησης Χριστόφια ο πρόεδρος και η κυβέρνηση του κώφευσαν σε όλες τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που εκπροσωπεί η διακυβέρνηση του Ερντογάν και το ιμπεριαλιστικό όραμα νέο-Οθωμανισμού που αγκαλιάζει.

Ούτε τα λόγια απόγνωσης των προοδευτικών Τουρκοκυπρίων άγγιξαν τα αυτιά των κυβερνώντων. Τα προφητικά λόγια του Σενέρ Λεβέντ πιο κάτω τα έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους:
«H ελληνοκυπριακή ηγεσία σίγουρα ακόμα δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Όπως και οι κυβερνήσεις της Πολωνίας, της Τσεχοσλοβακίας, της Νορβηγίας, της Δανίας και άλλων χωρών δεν είχαν αντιληφθεί τι σήμαινε η άνοδος του Χίτλερ στην εξουσία στη Γερμανία. Κάποιοι θα νομίσουν ότι υπερβάλλω πάλι επειδή έφερα ως παράδειγμα τον Χίτλερ. Ας νομίσουν, δεν πειράζει. Δεν με νοιάζει. Πρέπει να είναι τυφλός κάποιος για να μην βλέπει τις αλλαγές στην Τουρκία και το τι συνέπειες μπορούν να έχουν.» [1]
Σε αντίθεση με όλες τις προειδοποιήσεις ο πρόεδρος μας δήλωνε δημόσια την άποψη ότι μπορεί να λύσει το Κυπριακό μαζί με τον Ερντογάν και έκφραζε και την επιθυμία να φάει ψάρι στο Βόσπορο μαζί του για να του εξηγήσει το όραμα του για λύση. Ορίστε τι δήλωνε στην Τουρκική εφημερίδα Milliyet για την οποία άνοιξαν οι πύλες του προεδρικού τον περασμένο Ιανουάριο:
«Ας συναντηθούμε στον Βόσπορο στην Κωνσταντινούπολη, να φάμε ψάρι. Θέλω να του εξηγήσω το όραμα μου για λύση. Όταν το λέω αυτό, δεν θέτω οποιονδήποτε όρο όπως για παράδειγμα η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ούτε και σημαίνει ότι παραβλέπω τους Τ/κους. Η Τουρκία πρέπει να είναι γενναιόδωρη και δεν πρέπει να συμπεριφερθεί με τσιγκουνιά σε αυτό το θέμα. Το Κυπριακό μπορούμε να το επιλύσουμε με τον Ερντογάν.» [2]
Την ίδια πολιτική Ερντογονολαγνείας ακολούθησαν διάφοροι «παράγοντες» - πολιτικοί και δημοσιογράφοι - οι οποίοι εκθείαζαν την «προοδευτικότητα» του πρωθυπουργού της Τουρκίας. Ανάμεσα τους και η επιλογή του προέδρου ως Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Πραξούλα Αντωνιάδου. Η Πραξούλα μαζί με άλλους πολιτικούς και δημοσιογράφους της πατρίδας μας χαριεντιζόταν φωτογραφιζόμενη δίπλα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας το Μάρτιο του 2010. [3]




Τώρα Θυμήθηκαν την Εθνική Φρουρά

Τώρα, μετά τις πολεμικές ιαχές του Τουρκικού κράτους, ο πρόεδρος εκστόμισε τα ακόλουθα στην τελετή επιβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς:
«Η τουρκική στρατιωτική κατοχή σημαντικού τμήματος της χώρας μας συνεχίζεται, ενώ η τουρκική αλαζονεία και οι απειλές που εκτοξεύονται σε μια προσπάθεια εκφοβισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας με στόχο την αποτροπή εκμετάλλευσης της αποκλειστικής οικονομικής μας ζώνης, επιβάλλουν επαγρύπνηση και ετοιμότητα.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η Εθνική Φρουρά επιβάλλεται να αναδείξει τις αρετές και τις αξίες της υπευθυνότητας και της συνειδητής πειθαρχίας και να είναι αξιόπιστη και αξιόμαχη αποτρεπτική δύναμη.
Οι ένοπλες δυνάμεις μας καλούνται να διαφυλάξουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της ημικατεχόμενης πατρίδας μας, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Αυτή είναι η κορυφαία αποστολή της Εθνικής Φρουράς.
Οι ώρες είναι δύσκολες αλλά οι πολιτείες και οι κοινωνίες κρίνονται στα δύσκολα. Διαθέτουμε τα ψυχικά αποθέματα, το σθένος και τις αντοχές να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και να υπερβούμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα.» [4]
Είναι δυνατό να τον πιστέψει κανείς; Νομίζει ότι απευθύνεται σε αμνήμονες;

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που λίγες μέρες πριν κατηγορούσε την Εθνική Φρουρά για το έγκλημα στο Μαρί. Πρόκειται για τον πρόεδρο που μετά την έκρηξη στο Μαρί επέλεξε την Πραξούλα Αντωνιάδου ως Υπουργό Εμπορίου.

Δεν είδαμε ούτε ακούσαμε τον πρόεδρο και την Υπουργό του να προβαίνουν σε καμία πράξη αυτοκριτικής και αναίρεσης της πολιτικής τους πορείας. Δεν ακούσαμε κανένα: «Συγγνώμη έσφαλα, ζύγισα λάθος τις προθέσεις και την πολιτική του πρωθυπουργού της Τουρκίας.»

Αντιθέτως! Η νυν Υπουργός την επομένη της έκρηξης και ενώ το αίμα των συμπατριωτών μας ήταν ακόμη νωπό δήλωνε στο facebook:
«Αν η Κύπρος ήταν αποστρατικοποιημένη, ούτε η καταστροφή στο Βασιλικό θα συνέβαινε ούτε καν το πραξικόπημα το 1974. Οι στρατοί δεν βοήθησαν ποτέ την Κύπρο. Είναι ώρα να λύσουμε το Κυπριακό και να αποστρατικοποιήσουμε την πατρίδα μας.» [5]
Η Υπουργός δηλώνει λοιπόν ότι για την έκρηξη στο Μαρί φταίει η ύπαρξη της ΕΦ! Να σημειώσουμε εδώ ότι η δήλωση της έγινε πριν από την υπουργοποίηση της. Φαίνεται ότι ο πρόεδρος την επιβράβευσε για τις καλές της σχέσεις με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας και για τη θέση της έναντι της ΕΦ.

Η υποκρισία του καθεστώτος μας σε όλο της το μεγαλείο.

Οι ίδιοι άνθρωποι που σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους υποσκάπτουν συνειδητά την άμυνα του τόπου, μας προσκαλούν να αγκαλιάσουμε την Εθνική Φρουρά και μας καλούν να αγωνιστούμε μαζί τους έναντι στον θανάσιμο κίνδυνο που μας απειλεί. Θυμήθηκαν ξαφνικά τον αγώνα για την προάσπιση της πατρίδας μας απέναντι στις αιμοβόρες ορέξεις του Τουρκικού κράτους.

Τα στοιχεία που παραθέτουμε στη συνέχεια υπογραμμίζουν την υποκρισία τους και τις πραγματικές τους διαθέσεις. Ούτε οι απειλές του Τουρκικού κράτους, ούτε οι θάνατοι των συμπατριωτών μας στο Μαρί πτόησαν την εμμονή του Δημήτρη Χριστόφια και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ για τη ρατσιστική διζωνική λύση.

Η υπόσκαψη της ΕΦ είναι μια συνειδητή πολιτική απόφαση η οποία δεν πρόκειται να αναστραφει. Τα όσα ο πρόεδρος εκστομίζει υπέρ της είναι έπεα πτερόεντα. Την ίδια στιγμή ο ίδιος και το περιβάλλον του ακονίζουν τα μαχαίρια του εμφυλίου.


Ο Εμφύλιος Προ των Πυλών;

Όταν τον περασμένο Γενάρη δημοσιεύαμε το άρθρο μας με τίτλο:
Το Σχέδιο Β’ του Προέδρου Είναι ο Εμφύλιος [6]
ούτε εμείς οι ίδιοι δε φανταζόμαστε πόσο σύντομα τα λόγια μας θα αντανακλούνταν άμεσα στην καθημερινότητα.

Γράφαμε για τον πρόεδρο και το περιβάλλον του:
«Η πλήρης αποτυχία του να ποδηγετήσει το λαό έχει οδηγήσει τον πρόεδρο να προωθεί το σχέδιο Β' για την πώληση της λύσης του Κυπριακού. Πρόκειται για ένα νέο είδος πώλησης της λύσης, η πώ-λυση της Κύπρου.

Με σφοδρότητα και μένος ο πρόεδρος, τα ανδρείκελα της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και τα φερέφωνα της σταλινικης νομενκλατούρας έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό να προωθούν συνειδητά τον εμφύλιο σπαραγμό και την πόλωση ως την τελική λύση για το τσιμέντωμα του ΝΑΙ. Προεξάρχοντος του προέδρου της δημοκρατίας χτίζουν συνειδητά το εμφυλιοπολεμικό κλίμα γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να κρατήσουν τους οπαδούς τους "μαντρισμένους" και πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εξωθήσουν το λαό στην υποταγή.»
Με πόνο ψυχής βλέπουμε τα όσα γράφαμε να επιβεβαιώνονται λίγους μήνες μετά. Οι πρόσφατες απειλές για τη χρήση των όπλων της ΕΦ ενάντια στους Αγανακτισμένους από υποστηρικτές του καθεστώτος στην ιστοσελίδα Ομάδα Στήριξης Δημήτρη Χριστόφια και με τη φράση «Ο θάνατος σου η ζωή μου» αποδεικνύουν τις προθέσεις του καθεστώτος. Ιδού το δημοσίευμα όπως παρουσιάστηκε στο δίκτυο:

{Η εικόνα ανοίγει με ένα κλικ}

«Η ιδιαιτερότητα των απειλών κορυφώνεται δεδομένου ότι έλαβε γνώση - και ενεπλάκει στον διάλογο! - άτομο του στενού κύκλου του Προεδρικού, ήτοι ο γιός του Προέδρου. Ο οποίος, κος Χριστόφιας ο νεώτερος, αντί να καταδικάσει αμέσως τις απειλές και να αποθαρρύνει τον ψευδο-παλικαρά που τις άρθρωσε, όπως ορθά τις καταδίκασε μία άλλη κοπέλα που παρενέβει στον διάλογο, ο κος Χριστόφιας αντίθετα τον συμβούλεψε ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να συζητιούνται αυτά τα πράγματα, και όχι δημοσίως.» [7]
Οι άνθρωποι που προωθούν καθημερινά τον εμφύλιο σπαραγμό ως το μοναδικό τους σχέδιο για υλοποίηση των ανίερων σκοπών τους μας καλούν σήμερα σε συστράτευση και ενότητα.

Πώς θα την κτίσουν;
Εξοντώνοντας εκείνους που διαφωνούν μαζί τους;
Εξοντώνοντας και τον τελευταίο Έλληνα της Κύπρου;



Τώρα Θυμήθηκαν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό

Ο ίδιος πρόεδρος που έχει πλέον γίνει ανέκδοτο στα χείλη του λαού μας επικαλείται τώρα την υποστήριξη του Ελληνικού λαού ενάντια στο εσωτερικό μέτωπο στην Κύπρο.

Νομίζει ότι ξεχάσαμε το ρατσιστικό ανθελληνικό του μένος στο συνέδριο της ΠΟΦΕΝ; Τότε δήλωνε ανερυθρίαστα:
"Αυτοί που δεν θέλουν την ομοσπονδία να σηκωθούν ως ωραίοι Έλληνες και να το πουν: ''Δεν θέλουμε την ομοσπονδία''. Και να δούμε ποιος θα κερδίσει στο τέλος της ημέρας. Θα κερδίσουμε τη διχοτόμηση, θα χάσουμε τη μισή μας πατρίδα".
Από:
Αναφορές εκτός κειμένου του Προέδρου στο Συνέδριο της ΠΟΦΕΝ
http://www.presidency.gov.cy)
Ο ανθέλλην καιροσκόπος θυμήθηκε ξαφνικά τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα ενώ ο ίδιος και ο μηχανισμός του κόμματος του βαφτίζει φασίστες όλους όσους αγκαλιάζουν την Ελληνική εθνική ταυτότητα στην Κύπρο και όλους όσους διαφωνούν μαζί του.
«Το μόνο ιδεολόγημα που τους έμεινε είναι ο Κυπριο-εθνικισμός, ο οποίος έχει αναχθεί στην πιό "ιερή" θέση μες τον ιδεολογικό αστερισμό της ηγεσίας. Οι παλαιότεροι της ηγεσίας του κόμματος που θεωρούσαν τη σημαία ως φυσική έκφραση της εθνικής και πολιτιστικής τους ταυτότητας, έφυγαν. Το πηδάλιο πλέον είναι στα χέρια τριτοκοσμικών γιάππηδων με αριστερόζ περιτύλιγμα, που με τους τραμπούκους και ψιθυριστές τους και με πολλά ψέμματα και σοφιστίες ελέγχουν και διοικούν το κόμμα ωσάν να μην υπήρχαν ποτέ έλληνες ανάμεσα στα μέλη του. Προωθούν ξεδιάντροπα και συστηματικά τον ανθελληνισμό με τη βοήθεια συμβούλων του "μαρκετινγκ" και σκηνοθετών, αρθρογράφων, ακτιβιστών και με παντών λογιών τρόπους ως μιά δήθεν "αριστερή" ιδεολογία.
Οι τραμπούκοι και τα κοπέλλια του κόμματος εκφράζουν την αλήθεια της ηγεσίας των χωρίς περιστροφές. Είναι εκείνοι που καίν τις σημαίες στο γήπεδο. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σβύνουν από τους τοίχους τα πονεμένα συνθήματα των προσφύγων γιά επιστροφή. Είναι εκείνοι που ανήρτησαν το πανώ με την ιστορική δήλωση "Γαμώ το Έθνος σας". Είναι εκείνοι που προσποιούμενοι τους "αντιφασίστες" ξέσχισαν και επικάλυψαν τα αυτοκόλλητα του προσφυγικού σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια. Είναι οι ίδιοι που γράφουν "ΕΟΚΑ Πουτανόπαιδα" στους τοίχους. Εκείνοι κατεβάζουν τις σημαίες από τα μνημεία των ηρώων. Ακόμα και το μνημείο του ήρωα Κυριάκου Μάτση μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο έτυχε της ίδιας μεταχείρησης από τα κοπέλλια του κόμματος - δείτε το καταπληκτικό άρθρο του Εμπροσθοφύλακα γιά το θέμα εδώ, και μελετήστε όλες του τις παραπομπές, αξίζουν!» [8]
"Ο Δημήτρης Χριστόφιας φέρει προσωπική ευθύνη για τις συμβολοκτονίες: Άφαντη η ελληνική σημαία από το άγαλμα του Κυριάκου Μάτση"
http://www.efylakas.com/archives/7165
Η Αιδώς όπως σοφά φίλος σχολιαστής έγραψε στις σελίδες μας δεν είναι χωριό κοντά στο Μαρί.

Και η συγγνώμη άγνωστη λέξη στο λεξιλόγιο του προέδρου και του καθεστώτος. Το ίδιο άγνωστη με τη φράση : «Έκανα λάθος, απολογούμαι»

Ο πρόεδρος ουδέν λάθος αναγνωρίζει στην πολιτική του πορεία. Γι αυτό και συνεχίζει τις προσπάθειες του για να επιβάλει τη ρατσιστική διζωνική λύση στο λαό μας.


Ο Πρόεδρος Συνεχίζει Απτόητος το Διζωνικό Ξεπούλημα

Ο πρόεδρος συνεχίζει μέσα σε όλο το πολεμικό κλίμα που καλλιεργεί η Τουρκία να συνομιλεί με τους εγκάθετους της Κατοχής, παρά τη λαϊκή κατακραυγή και παρά τις παραινέσεις των προοδευτικών Τουρκοκυπρίων που του ζητούν να φύγει άμεσα από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Κωφεύει στις παραινέσεις του Σενέρ Λεβέντ:
«Δεν ξέρω αν ο Χριστόφιας ρώτησε κάτι τον Ντάουνερ. Αλλά αν δεν το έκανε έπρεπε να είχε ρωτήσει το εξής: «Εμείς εδώ συνομιλούμε ως δύο Κύπριοι ηγέτες και προσπαθούμε να βρούμε λύση. Αλλά για τα πάντα αποφασίζει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας που δεν κάθεται σε αυτό το τραπέζι. Σε μιά τέτοια περίπτωση, τι νόημα έχουν οι συνομιλίες;». Αυτό το ερώτημά πρέπει να το απαντήσουν και οι αξιωματούχοι της ΕΕ, όχι μόνο ο Ντάουνερ. Και αν αυτή είναι η στάση της Τουρκίας και ο ΟΗΕ με την ΕΕ δεν αναλάβουν πρωτοβουλία έναντι της στάσης αυτής, τι άλλο μένει εκτός από την αποχώρηση από εκείνο το τραπέζι [9]
Αντί της αποχώρησης συνεχίζει απτόητος την προσπάθεια να ξεπουλήσει την πατρίδα μας και το λαό μας. Τίποτε δε φαίνεται ικανό να σταματήσει την ανίερη προδοτική του πορεία εις βάρος της πατρίδας μας και εις βάρος του Ελληνισμού της Κύπρου.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια είναι αναγκαίο να επανεπισκεφτούμε τα γεγονότα πριν και μετά την έκρηξη στο Μαρί και να επανατοποθετήσουμε τα γεγονότα μέσα στον ευρύτερο σχεδιασμό της παρούσας κυβέρνησης και του διζωνικού παρακράτους. Χρειάζεται να αντιληφθούμε τη στάση και τους σχεδιασμούς των έναντι στην ΕΦ και τους μηχανισμούς με τους οποίους υλοποίησαν και υλοποιούν τα σχέδια τους για υπόσκαψη της ΕΦ χάριν του διζωνικού εκτρώματος.


Το Έγκλημα στο Μαρί Είναι η Κορωνίδα της Δράσης του Διζωνικού Παρακράτους

Το ανομιμοποίητο καθεστώς Χριστόφια δεν έχει πια κανένα έρεισμα μέσα στο λαό. Η προδοτική του πορεία καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του νυν προέδρου περιλαμβάνει τη συνειδητή προσπάθεια διάλυσης της ΕΦ και των δομών της, την υπόσκαψη της λειτουργίας της και της αποτρεπτικής της ικανότητας με μοναδικό στόχο την πώ-λυση της πατρίδας μας. Η παρούσα κυβέρνηση και τα διάφορα φερέφωνα της έκαναν τα πάντα για να υποβαθμίσουν το στράτευμα και τη μικρή του αποτρεπτική ισχύ έτσι ώστε να μπορέσουν να επιβάλουν στο λαό μας το διζωνικό έκτρωμα το οποίο οραματίζονται ως τη λύση του Κυπριακού.

Το έγκλημα στο Μαρί και τα όσα φαιδρά επακολούθησαν είναι η κορωνίδα αυτής της πολιτικής.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο χρειάζεται να αναγνωρίσουμε και να αναλύσουμε την πολιτική απόφαση αυτής της κυβέρνησης για αφοπλισμό του λαού μας και παράδοση του στις ορέξεις των νεο-Οθωμανών ιμπεριαλιστών ως πρόβατου επί σφαγή. Η ανθελληνική προδοτική μας ηγεσία και ο μηχανισμός που έστησε εντός και εκτός στρατεύματος έχουν την κύρια ευθύνη για το έγκλημα που συντελέστηκε στο Μαρί στις 11 Ιουλίου. Περισσότερο όμως έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της άμυνας του τόπου μας έναντι των επεκτατικών βλέψεων του Τουρκικού κράτους. Η στάση τους επιβεβαιώνει όλες τις κατηγορίες που διατυπώσαμε το Δεκέμβρη του 2009:
«Κατηγορώ τον πρόεδρο της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για προδοσία κατά της ανθρωπότητας και κατά του Ελληνισμού της Κύπρου ...
Κατηγορώ τον πρόεδρο της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για συμμαχία με το διεθνή ιμπεριαλισμό ...
Κατηγορώ τον πρόεδρο της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ως συνένοχο και συνεργό του καθεστώτος κατοχής και του βαθέως κράτους της Τουρκίας ...
Κατηγορώ τον πρόεδρο της δημοκρατίας για τη συνειδητή προσπάθεια καλλιέργειας συλλογικών ενοχών σε όλους τους Έλληνες Κύπριους για να προωθήσει την εκτρωματική λύση που επεξεργάζεται ...
Κατηγορώ τον πρόεδρο της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για απολυταρχισμό, αλαζονεία και αυταρχισμό ...
Κατηγορώ τον πρόεδρο της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για Κυπροεθνικισμό ...
Κατηγορώ τον πρόεδρο της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για ρατσισμό ...
Κατηγορώ τον πρόεδρο της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και το κόμμα του για τη διασπορά της διχόνοιας ανάμεσά μας ...
Κατηγορώ τον πρόεδρο της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για την κατάργηση της δημοκρατίας στο νησί μας ...» [10]
Ο Πρόεδρος και το Διζωνικό Παρακράτος Έχουν την Ευθύνη για το Έγκλημα στο Μαρί

Στα άρθρα που θα ακολουθήσουν θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την ένοπλη οντότητα που αποτελεί η Εθνική Φρουρά και την προσπάθεια της παρούσας κυβέρνησης και του διζωνικού της παρακράτους να την υποσκάψει και να την καταστήσει ανήμπορη να επιτελέσει το ρόλο της έτσι ώστε να οδηγήσει το λαό μας στον «οδυνηρό συμβιβασμό» του διζωνικού εκτρώματος.

Θα παραθέσουμε επίσης πληροφορίες μέσα από τις τάξεις των μελών της ΕΦ – αξιωματικών, κληρωτών και εφέδρων – που καταδεικνύουν τις ασήκωτες πολιτικές ευθύνες για το έγκλημα στο Μαρί και που σκιαγραφούν τους υπεύθυνους για την επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος.

Οι πληροφορίες μας μαζί με πληροφορίες που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας μέσα από τις καταθέσεις στη διερευνητική επιτροπή Πόλυ Πολυβίου ζωγραφίζουν την ύπαρξη ενός παραστρατιωτικού κυκλώματος το οποίο έχει αλώσει τα υψηλά δώματα της ιεραρχίας της ΕΦ και του Υπουργείου Αμύνης, δρα «Υπεράνω ΓΕΕΦ» [11] και σε συνεργασία με την κυβέρνηση και το διζωνικό παρακράτος συνετέλεσε στο έγκλημα που συντελέστηκε στο Μαρί και στη συγκάλυψη που επιχειρήθηκε.


Σόλων Αντάρτης ~ solon_antartis@yahoo.com
~~~~~~~~~~~~

Πηγές
-------

1. Ο Κίνδυνος Προ των Πυλών, του Σενέρ Λεβέντ / Şener Levent
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/08/blog-post_06.html

2. Χριστόφιας: Πρόσκληση για ψάρι στον Ερντογάν με επιδόρπιο… κυπριακό
http://www.sigmalive.com/news/politics/342933

3. Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο του «Εμπροσθοφύλακα» με τίτλο:
Χαμογελαστοί Ελληνοκύπριοι Κάπο στην αυλή του Σουλτάνου Ερντογάν
http://www.efylakas.com/archives/5709
Το άρθρο περιλαμβάνει πηγές με τις τοποθετήσεις των πρωταγωνιστών Ερντογολάγνων στα ΜΜΕ και την αντίδραση των προοδευτικών Τουρκοκυπρίων όπως ο Σενέρ Λεβέντ.

4. Τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς
http://www.cyprus.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/0/d28845ca29f5aa5cc22579060026cc6f?OpenDocument

5. Πραξούλα έχεις γράμμα
http://www.onlycy.com/%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1

6. Το Σχέδιο Β’ του Προέδρου Είναι ο Εμφύλιος
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/01/blog-post.html

7. Απειλές για ένοπλη βία κατά των Αγανακτισμένων υπό την επίβλεψη του υιού Χριστόφια
http://www.efylakas.com/archives/9779

8. Από το εξαιρετικό άρθρο του Πέτρου Ευδόκα:
Δεν Ήταν Ανεγκέφαλοι
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/04/blog-post_29.html

9. Ο Κίνδυνος Προ των Πυλών, του Σενέρ Λεβέντ / Şener Levent
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/08/blog-post_06.html

10. Κατηγορώ τον πρόεδρο της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_29.html

11. Υπεράνω ΓΕΕΦ το επιτελείο 25 στρατιωτικοί υπηρετούσαν στο γραφείο Παπακώστα – αποφάσιζαν για όλα
«Για τη δράση του Επιτελείου του Κώστα Παπακώστα, ρωτήθηκε από τον κ. Πολυβίου και ο πρώην Αρχηγός της Ε.Φ. Κ. Μπισμπίκας. Όπως είπε, παρόλο που ο ίδιος, ως Αρχηγός, ήταν ο σύμβουλος του κ. Παπακώστα σε θέματα άμυνας, εντούτοις, σε αρκετές περιπτώσεις, οι απόψεις του παραμερίζονταν και γίνονταν αποδεκτές οι εισηγήσεις υφισταμένων του, που ναι μεν, δεν διέθεταν την απαραίτητη πείρα και γνώση, αλλά ήταν αποσπασμένοι στο γραφείο του κ. Παπακώστα. Ο κ. Μπισμπίκας, αποκάλυψε επίσης ότι, τους εν λόγω αξιωματικούς επέλεγε οίδιος ο κ. Παπακώστας χωρίς να ρωτά την άποψή του.»
Από το αρχείο του Φιλελεύθερου για την έκδοση της Τετάρτης 7ης Σεπτεμβρίου 2011, στην 23η σελίδα της έκδοσης pdf της εφημερίδας:
http://www.philenews.com/Digital/Default.aspx?d=20110907&pn=1

1 comment:

  1. Η Μεγάλη Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Κίνα βασίστηκε, φυσικά, στις αρχές, αξίες και ήθος του διεθνούς σοσιαλισμού και στο θεμέλιο ρεαλισμού που προσφέρει ο Επιστημονικός Σοσιαλισμός. Αλλά πάνω απ' όλα στηρίκτηκε στον πατριωτισμό και την εθνικοφροσύνη του λαού, ως δύναμη ενωτική και απελευθερωτική.

    Και τα μεγαλύτερα άλματα της επανάστασης έγιναν όταν έγινε ξεκάθαρη στον λαό η αντίληψη ότι ο στρατός υπό την ηγεσία της άρχουσας τάξης υπάρχει μόνο για να υπηρετεί τις Κατοχικές δυνάμεις. Όπως και στην Κύπρο, οι άρχοντες της τότε κατεχόμενης Κίνας έκαμναν το παν να καταστρέψουν το αξιόμαχον του στρατού, έφθειραν, υποδούλωσαν, πρόδωσαν και κατάστρεψαν μεγάλα τμήματα του, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στην άμυνα και την πολιτική ζωή της χώρας.

    Οπότε η υπόθεση της επιβίωσης και απελευθέρωσης του λαού και της πατρίδος έγινε υπόθεση της Επανάστασης. Όπως και στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Ελλάδα, οι σοσιαλιστικές δυνάμεις στην Κίνα επιστράτευσαν τον λαό να γεμίσει εκείνο το πολιτικο-στρατιωτικό κενό με τους δικούς του απευθείας (αδιαμεσολάβητους) ένοπλους αγώνες και δυνάμεις. Πράματα που γέννησαν τον Λαϊκό Στρατό.

    Είναι αδιαμφισβήτητη αξία στην σύγχρονη εποχή της δημοκρατίας ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις πρέπει να υπάγονται σε πολιτική αρχή. Σε μια χώρα όπως τη δική μας (ή την Ελλάδα και Κίνα του παρελθόντως), κατεχόμενη, και όπου ο στρατός φθείρεται και καταστρέφεται από την πολιτική ηγεσία της χώρας... τι πρέπει να γίνει; Σε ποιάν πολιτική ηγεσία πρέπει να δώσουν την αφοσίωση τους οι στρατιωτικοί;

    Αν δεν υπάρχει πολιτική ηγεσία ανάμεσα στα συμβατική ή κατεστημένα κόμματα που να είναι ΚΑΘΑΡΑ προσανατολισμένη στην επιβίωση-απελευθέρωση του λαού ΚΑΙ σε προοδευτικές αρχές που ενσαρκώνουν κοινωνική δικαιοσύνη, που θα προσανατολιστούν οι στρατιωτικοί;

    Δύο μόνον άλλοι πόλοι υπάρχουν:
    - ο φασισμός/εθνικισμός (που υπόσχεται "εθνική" άμυνα αλλά ταυτόχρονα αποτελεί το δόρυ της χείριστης αντι-ανθρώπινης και αντι-απελευθερωτικής ιδεολογίας),
    και,
    - ο επαναστατικός σοσιαλισμός του 21ου αιώνα, με Φεμινιστικές, Οικολογικές, Αμεσο-δημοκρατικές, ψυχοδηλωτικές και αναρχο-κομμουνιστικές δέσμες πρακτικής προσανατολισμένες στην λαϊκή εξουσία που ακόμα δεν έχει καλά-καλά εδραιωθεί στην Κύπρο ως πολιτική ιδεολογία και δύναμη.

    Αν δεν θέλουμε να καλυφθεί το πολιτικο-στρατιωτικό κενό από τον φασισμό, η μόνη επιλογή είναι να διευρύνουμε και επαυξίσουμε την δεύτερη. Γι αυτό υποστηρίζουμε τις εργασίες της Φιλικής Εταιρείας Κύπρου:
    http://filiki.etaireia.org/ergasies.html

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete