Wednesday 8 June 2011

Καρεκλοκένταυρος ο Κύπριος ~ Centauro de Sedia Cypriensis




Καρεκλοκένταυρος ο [kareklokéndavros] Ο20 : (ειρ., μειωτ.) χαρακτηρισμός ανώτερου στελέχους που κατέχει κάποια θέση από όπου δύσκολα απομακρύνεται.
[λόγ. καρέκλ(α) -ο- + κένταυρος]
Από:
http://tinyurl.com/kareklokentavros

Ο καρεκλοκένταυρος είναι πασίγνωστο είδος πολιτικού του ζωικού βασιλείου. Πασίγνωστος για την εμμονή και την προσήλωση του στην καρέκλα της εξουσίας είναι γνωστός από την αρχαιότητα.

Στο πιο κάτω ανάγλυφο , καρεκλοκένταυρος χτυπά στο κεφάλι – φακκά του πας την τζιεφαλήν - επίδοξο διάδοχο του στην καρέκλα. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήξεραν από πρώτο χέρι για το είδος.



Ο καρεκλοκένταυρος συναντάται σε όλα τα φάσματα της πολιτικής και της δημόσιας ζωής, οπουδήποτε υπάρχει μια θέση εξουσίας. Από τους απλούς υπάλληλους μέχρι και τους προέδρους κρατών και διεθνών οργανισμών, παντού θα συναντήσετε το είδος του καρεκλοκένταυρου να υπερασπίζεται με μανία την καρέκλα του και τη θέση εξουσίας που αυτή αντιπροσωπεύει.

Στο μικρό μας νησί το είδος ενδημεί σε πολλά από τα πόστα της δημόσιας υπηρεσίας και στα καρκινώματα της δημοκρατίας που ονομάζονται κόμματα. Το είδος μάλιστα έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε βαθμό που αποτελεί ξεχωριστό είδος καρεκλοκενταύρων με το επιστημονικό όνομα Καρεκλοκένταυρος ο Κύπριος ο Όπου Φυσά ο Άνεμος (ΟΦΑ).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του Καρεκλοκένταυρου του Κύπριου του ΟΦΑ είναι και ο πρώην πρόεδρος της Βολής μας Μάριος Κάρογιαν.

Ο Μάριος είναι ο πρώτος καρεκλοκένταυρος που κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να ανελιχθεί στο δεύτερο τη τάξει αξίωμα της μικρής μας δημοκρατίας και στην υπέροχη καρέκλα του προέδρου της Βολής. Δυστυχώς για τον ίδιο , απώλεσε την καρέκλα στις εκλογές της περασμένης βδομάδας.

Γνωρίσματα του καρεκλοκένταυρου του Κύπριου του ΟΦΑ

Η παθιασμένη ερωτική σχέση με την καρέκλα

Η καρέκλα είναι το αντικείμενο του πόθου του καρεκλοκένταυρου του Κύπριου. Η σχέση των παθιασμένη και παθολογική. Ο καρεκλοκένταυρος θα κάνει τα πάντα για την καρέκλα. Χωρίς αυτήν , η ζωή του χάνει ένα μεγάλο μέρος του νοήματος της. Γι αυτό και στην ανάληψη κάθε καρέκλας , οι καρεκλοκένταυροι ορκίζονται τον όρκο των αρχαίων εφήβων καρεκλοκενταύρων:

"Ου καταισχυνώ ρουσφέτια τα ιερά
ουδ εγκαταλείψω τη συγκυβέρνηση ότω αν στοιχίσω...
Την δε καρέκλαν ουκ ελάττω παραδώσω
πλειώ δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι..."
και σε μετάφραση:
"Δε θα ντροπιάσω τα ιερά ρουσφέτια
ούτε θα εγκαταλείψω τη συγκυβέρνηση όπου και αν ταχθώ...
Την καρέκλα δε θα παραδώσω μικρότερη
αλλά μεγαλύτερη και πολεμικότερη από αυτή που μου έδωσαν..."

Η μελανότερη μέρα για έναν καρεκλοκένταυρο είναι η μέρα που αναγκάζεται να αποχωριστεί από την λατρεμένη του καρέκλα, το αντικείμενο του ερωτικού του πάθους. Τότε ο καρεκλοκένταυρος χάνει τη ψυχραιμία του και προβαίνει σε πράξεις αιματηρής εκδίκησης για αυτούς που του την στέρησαν.

Οι αποκεφαλισμοί είναι το αγαπημένο είδος εκδίκησης των καρεκλοκενταύρων κάτι που δείχνει και η φωτογραφία πιο κάτω του μαινόμενου καρεκλοκενταύρου Μάριου Κάρογιαν αμέσως μετά την απώλεια της καρέκλας της Βολής.



Αρχές, αξίες και ήθος του καρεκλοκενταύρου

Κάθε καλός καρεκλοκένταυρος πρέπει μέσα από τη διαρκή και καταπονητική του εκπαίδευση να απωλέσει κάθε αίσθηση αρχών, αξιών και ήθους.

Έτσι ο καρεκλοκένταυρος μπορεί να συμμαχεί με όποιον θέλει χωρίς καμία αίσθηση ντροπής. Η πώληση της πατρίδας του, η υπονόμευση της Ειρήνης και της ασφάλειας, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ψιλά γράμματα για τον καρεκλοκένταυρο. Ο καλός καρεκλοκένταυρος δεν καταλαβαίνει από Ελευθερία και Δικαιοσύνη, ανθρώπινα δικαιώματα, επιστροφήτων προσφύγων και απελευθέρωση.

Το κύριο μέλημα του είναι πόσα Υπουργεία θα εξασφαλίσει για το κόμμα του, πόσους παρατρεχάμενους θα ικανοποιήσει.


Έως και με ξένους πράκτορες συνομωτεί ώστε να εξολοθρεύσει κάθε αντίπαλο, ακόμη και στο ίδιο του το κόμμα. Αυτούς τους βαπτίζει απορριπτικούς όταν δεν τον ακολουθούν στα βήματα του και υπόσχεται στους ξένους πράκτορες ότι θα τους κανονίσει.

Το ήθος του σταματά εκεί που ξεκινά ο εναγκαλισμός με την καρέκλα. Η καρέκλα αντικαθιστά κάθε ίχνος ήθους. Όταν βρεθεί μαζί της ξεχνά όλα όσα έλεγε στο παρελθόν για αρχές και αξίες και ξεκινά το μανικό αγώνα του να διατηρηθεί σε αυτή.

Οι φίλοι του καρεκλοκενταύρου

Ο καρεκλοκένταυρος δεν έχει φίλους διότι φοβάται συνέχεια ότι θα του φαν την καρέκλα. Έχει όμως λόγω θέσης πολλούς αυλοκόλακες οι οποίοι συνέχεια εκθειάζουν τα ανύπαρκτα προσόντα του με αποτέλεσμα να θεωρεί τον εαυτό του αναντικατάστατο και ακατανίκητο. Κάτι σαν αρχαίο ημίθεο δηλαδή.

Ο καλύτερος του φίλος είναι ο Οσφυοκάμπτης ο Ευέλικτος ο Κύπριος (Homo Osfyokamptis Flexibilis Cypriensis). Επειδή ο Οσφυοκάμπτης βρίσκεται σε πιο ψηλή και ισχυρή θέση από τον ίδιο , ο καρεκλοκένταυρος δεν ανησυχεί ότι θα του φάει τη θέση. Αντιθέτως έχει παθολογική αγάπη για τον οσφυοκάμπτη ο οποίος και τον τοποθέτησε στην καρέκλα της Βολής. Μαζί μιλούν καθημερινά για τα προβλήματα της κοπής της πίτας της εξουσίας και της διανομής της στους ΔΗΚΟυς τους ανθρώπους.

Μαζί καλλιεργούν το κλίμα μίσους και απέχθειας για τους πολιτικούς τους αντιπάλους και προετοιμάζουν κομματικούς και παρακρατικούς τραμπούκους ώστε να κτυπήσουν αλύπητα όποιον διαφωνεί μαζί τους.

Όπως λέει και η αρχαία παροιμία:

"Κυλίστηκε ο καρεκλοκένταυρος στο στάβλο και βρήκε τον Οσφυοκάμπτη"

Βέβαια βαθιά μέσα του ο καρεκλοκένταυρος επιθυμεί διακαώς να γίνει Οσφυοκάμπτης στη θέση του Οσφυοκάμπτη και γι αυτό η φίλία των δύο ισορροπεί πάντοτε σε τεντωμένο σκοινί. Ο ΟΦΑ δεν το χει σε τίποτε να πετάξει μια μέρα τη φιλία του για τον Oσφυοκάμπτη φτάνει να του υποσχεθούν ότι θα πάρει την καρέκλα του προέδρου.

Για την καρέκλα τον αγώνα ποιείται και όχι περί αρετής.

Οι φόβοι του καρεκλοκένταυρου

Όπως και ο φίλος του ο Οσφυοκάμπτης ο καρεκλοκένταυρος διώκεται συνεχώς από παράνοιες και φόβους οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο ίδιος βέβαια φτάνει σε κατάσταση πανικού με ανεξέλεγκτες κινήσεις και ασταμάτητη εφίδρωση. Η ασθένεια από την οποία πάσχει ονομάζεται “Accute Coolitis” δηλαδή οξεία Κουλίτιδα. Όπου και όποτε ο καρεκλοκένταυρος ακούσει τον ήχο "cool", βγαίνει εκτός ελέγχου, ξεροκαταπίνει, ιδρώνει και φωνάζει. Αναπόφευκτα οδηγεί και τους παρατρεχάμενους του σε παρόμοιο παροξυσμό.

Η παθολογική αυτή ασθένεια του Μάριου Κάρογιαν είναι και η πραγματική αιτία της διαγραφής του Ζαχαρία Κουλία που ατύχησε να έχει μέσα στο επίθετό του τον ήχο cool. Τα ίδια ακριβώς έπαθε και ο Γιώργος Κολοκασίδης διότι σε μια συνάντηση των δύο με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ ο Ντάουνερ, γνωρίζοντας την παθολογία του Κάρογιαν είπε με δυνατή φωνή:
"George, you are very cool!"

Δυστυχώς για όλους εμάς και για τη δύσμοιρη μας πατρίδα ο καρεκλοκένταυρος Μάριος Κάρογιαν δεν πρόκειται σύντομα να ζητήσει βοήθεια για την ιδιάζουσα αυτή ασθένεια. Ούτε και να σταματήσει τον δηλητηριώδη εναγκαλισμό του με την Εξουσία.

Σόλων Αντάρτης
~~~~~~~~~~~~



Αναγνώσματα
---------------

1. Ο Οσφυοκάμπτης ο Ευέλικτος ο Κύπριος ~ Homo Osfyokamptis Flexibilis Cypriensis
Από:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/11/homo-osfyokamptis-flexibilis-cypriensis.html

2. Καιροσκοπώ – Καιροσκόπος
Από:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/02/blog-post_20.html

3. Βαθειά Ανάλυση της Κομματοκρατίας
Από:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/06/blog-post_08.html

7 comments:

  1. Μπράβο! Τέλειο. Αυτή πραγματικά είναι η κατάσταση.

    ΗΘικά έκπτωτος, μεγαλομανής, και αναιδώς κολλημένος στην καρέκλα της εξουσίας, μικρόψυχος στην εκδικητική του πράξη, και χαμαιρπής ενώπιον του ιμπεριαλιστή κατακτητή και της τοπικής άρχουσας τάξης. Τί άλλο έμεινε να διαπιστώσουμε γιά τον καρεκλοκένταυρο που διέσχισε (και διασχίζει ακόμα) τον ουρανό της πολιτικής μας ζωής πηδώντας καιροσκοπικά από ευκαιρία σε ευκαιρία;

    Το ήθος και ποιόν του; Ποιόν;

    ReplyDelete
  2. Και τι να πούμε γιά τους άλλους που εκορδώνασιν ως τάχαμου "απορριπτικοί" ή ως υποστηρικτές του ΟΧΙ μες το ΔΗΚΟ, αλλά τώρα που ήλθεν η λαιμητόμος του Καρογιάν όλοι συμμορφωθήκαν και ΕΘΑΨΑΝ τις αντιρρήσεις τους, ψηφίζοντας να ΑΠΟΒΑΛΟΥΝ τους δύο διαφωνούντες;

    Ποιά αξιοπιστία έμεινε πλέον στους Παπαδόπουλο και Σία;

    ReplyDelete
  3. Έφυγε ο καρεκλοκένταυρος και μπήκε ο Ομήρου που είναι καλός πατριώτης, δυστυχώς όμως αποβλήθηκαν από το ΔΗΚΟ η Κουλίας και Κολοκασίδης. Γενικά όμως οι πατριωτικές δυνάμεις τώρα έχουν κέρδη. Τώρα μπορούν να γίνουν πιο καλές συσπυρπώσεις μαζί με το ΕΥΡΩΚΟ και γιατί όχι και με άλλες ομάδες που απορρίπτουν τη διζωνική και που διάφοροι΄κατηγορούν άδικα. Εσείς του ΕΝδομήδεια γιατί δεν συσπειρώνεστε με όλους αυτούς για ένα ευρύ αντικατοχικό μέτωπο;

    ReplyDelete
  4. Καλή Ερώτηση:
    "Εσείς του ΕΝδομήδεια γιατί δεν συσπειρώνεστε με όλους αυτούς για ένα ευρύ αντικατοχικό μέτωπο;"

    Η διεθνής οργάνωση IndyMedia είναι ξεκάθαρη στο ότι δεν δικτυώνεται με κόμματα. Αλλά η Φιλική Εταιρεία
    http://filiki.etaireia.org/ergasies.html
    είναι πολύ ανοικτή σε συμμαχίες όλων των ειδών.

    Ανεξάρτητα από πολιτική προέλευση, όσοι αισθάνονται πως το πρόγραμμα εργασίας της Εταιρείας τους εμπνέει, μπορούν να επωμιστούν το έργο της και συμμαχίες με τα μέλη της.

    Μαρία Συν.

    ReplyDelete
  5. ORTHOS O KYRIOS!! ETSI EXOYN KATHNTHSEI THN WRAIA KAI AGAPHMENH MAS KYPRO ALLA O 8EOS EINAI MEGALOS!O 8EOS EINAI POLY MEGALOS!H PATRIDA SAS EINAI YPO KATOXH GIA KAPIOUS KYRIOUS SAN KI AYTOUS!PSOMI PAIDEIA ELEY8ERIA RE LAMOGIA KOPRITES DEN 8A KATANTHSETE STH MIZERIA THS ELLADAS KAI THN KYPRO POU THN EXOYME SAN TELEYTAIO APEMINANTA PARADEIGMA ELLHNIKHS DHMOKRATIAS OSO GIA TOYS LAUROTOYRKOMETANASTES SAS NA TOYS PARETE NA TOYS TAIZETE STA SPITIA SAS,LAMOGIA E LAMOGIA!

    ReplyDelete
  6. You like Koulias?
    And the arcxibishop?

    ReplyDelete
  7. Πολύ εύστοχο !

    Στάλω Λ

    ReplyDelete