Thursday 3 February 2011

Απόπειρα Φίμωσης και Εκφοβισμού Εναντίον της Ομάδας Μπαράκα/ Baraka


"Άγκυρα πάρε τα χέρια σου από πάνω μας"

Εθνικιστικά στοιχεία υπό την ονομασία "Σύνδεσμος Νέων Αγωνιστών" πραγματοποίησαν εκδήλωση ενάντια στην ριζοσπαστική πολιτιστική ομάδα Μπαράκα/ Baraka πριν τρείς μέρες, ακριβώς έξω από το οίκημα της ομάδας στην κατεχόμενη βόρεια Λευκωσία.

Η "διαμαρτυρία" των εθνικιστών παρουσιάστηκε ως αντίποινο γιά την συμμετοχή της ομάδας Μπαράκα στο παλλαϊκό συλλαλητήριο της γενικής απεργίας την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, στο οποίο η ομάδα Μπαράκα εμφανίστηκε με πανώ που έγραφε "Άγκυρα πάρε τα χέρια σου από πάνω μας".

Αναφερθήκαμε στα επισόδεια που προέκυψαν γύρω από το πανώ στο συλλαλητήριο σε προηγούμενο μας άρθρο:
"Ωραίοι Έλληνες" και οι Τουρκοκύπριοι
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/01/blog-post_29.html

Η εθνικιστική εκδήλωση του "Σύνδεσμου Νέων Αγωνιστών" ορθώς αναγνωρίστηκε από την ευρύτερη κοινότητα ως προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των ΤουρκοΚυπρίων που ομιλούν ανοικτά ενάντια στην Κατοχή και που αγωνίζονται τόσο γιά την εκδημοκρατικοποίηση και κοινονική δικαιοσύνη όσο και γιά την απομάκρυνση του στρατού Κατοχής πίσω στην Τουρκία.

Αμέσως ανταποκρίθηκαν πολλές και διάφορες προοδευτικές και αντιστασιακές φωνές ΤουρκοΚυπριακών οργανώσεων και ατόμων με δηλώσεις αλληλεγγύης στην ομάδα Μπαράκα, επικρίνοντας το Κατοχικό καθεστώς γιά την αντιδημοκρατικότητα του και αποκαλώντας τους υποστηρικτές του ως "φασίστες".

Δηλώσεις εξέδωσαν:
Η οργάνωση KSP - Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου:
http://www.gundemkibris.com/ksp,-barakaya-acilan-pankarti-kinadi-1258h.htm

Η ομάδα που εκδίδει την εφημερίδα "Marksist Barikat" / Μαρξιστικό Οδόφραγμα στην ιστοσελίδα της στο Facebook:
http://www.facebook.com/note.php?note_id=197643703586557&id=100001478862875

Το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος /YKP:
http://www.haberkibris.com/n.php?n=ccd48f0d-2011_02_02

Η είδηση εμφανίστηκε και σε ελληνοκυπριακές εφημερίδες και τα μέσα ενημέρωσης με ενδιαφέρουσα προσέγγιση.

Το "Σίγμα" μεταδίδει την είδηση ως τον απόηχο του συλλαλητηρίου:
http://sigmalive.com/news/local/351293

Ο "Πολίτης" αναδημοσίευσε ένα εξαιρετικό άρθρο του ΤουρκοΚύπριου αντιστασιακού και Σοσιαλιστή δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ / Şener Levent από την εφημερίδα Αφρίκα (πρώην "Αβρούπα / Ευρώπη") το οποίον πραγματικά αξίζει - το αναδημοσιεύουμε και εμείς αυτούσιο πιό κάτω. Μπορείτε να το διαβάσετε με κλίκ πάνω στον τίτλο του, εδώ:
"Μήπως δεν απέμεινε κλαδί γιά να πιαστείε σε αυτό το πορνείο;"
του Σενέρ Λεβέντ / Şener Levent, Πολίτης, Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Εμείς δηλώνουμε την αμέριστη μας συμπαράσταση, αλληλεγγύη και θαυμασμό στους συντρόφους και φίλους μας στην ομάδα Μπαράκα. Ευχόμαστε οι κοινοί πόθοι Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου γιά απελευθέρωση από την Κατοχή να πραγματωθούν με όσο το δυνατόν πιό λίγο αίμα, με όσον το δυνατόν πιό λίγες συγκρούσεις. Μια Δικοινοτική συμφιλίωση και επανένωση των κοινοτήτων μας σ' ένα Σοσιαλιστικό αυτόνομο, Φεμινιστικό Οικολογικό μέλλον το αξίζει αδιαμφισβήτητα.

Θα είναι και ο μόνος τρόπος να αποτραπεί μιά ρατσιστική Διζωνική λύση τύπου Απάρταϊντ την οποίαν προωθούν τώρα - φευ! - ξεδιάντροπα διάφοροι "εν ονόματι της Αριστεράς".

Ομάδα Σύνταξης Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia
~~~~~~~~~~~~~

[κλίκ πάνω στο άρθρο γιά μεγέθυνση]

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete