Friday 2 April 2010

Περιπαίζουν μας;


Σταύρος Ευαγόρου:
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι δεν πρόκειται για κοινό ανακοινωθέν, αλλά για κοινή δήλωση».

Μπαν Κι Μούν
(Μετάφραση αποσπάσματος είδησης από την αγγλική):
"Ο κος Μπαν συνεχάρει τον ΤουρκοΚύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και τον ΕλληνοΚύπριο ηγέτη Δημήτρη Χριστόφια γιά την κοινή δήλωση των σήμερα, στην οποία ανέφεραν σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες και επιβεβαίωσαν την ισχυρή τους δέσμευση γιά επίτευξη συμφωνίας."
http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=34241&Cr=Cyprus&Cr1=


Τι Συμφωνήθηκε;

Χριστόφιας και Ταλάτ, μαζί:
"Στην κοινή δήλωση αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες «είναι ενθαρρυμένοι από τη σημαντική πρόοδο, που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα στα κεφάλαια της Διακυβέρνησης και του Διαμοιρασμού Εξουσίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Οικονομίας, και εκφράζουν παράλληλα παράλληλα την πεποίθησή τους για επίτευξη μια συνολικής λύσης». "
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/03/2010_330978

Χριστόφιας και Ταλάτ, μαζί:
"Στη δήλωση επισημαίνεται ότι οι διαπραγματεύσεις λαμβάνουν χώρα κάτω από την υπερισχύουσα αρχή της «συνολικής προσέγγισης», η οποία ερμηνεύεται ως ότι «τίποτε δεν θεωρείται συμφωνημένο αν δεν συμφωνηθούν όλα». "
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/03/2010_330978


Τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί;

(Μετάφραση αποσπάσματος είδησης από την αγγλική):
Γραφείον Τύπου, Ηνωμένα Έθνη, 30 Μαρτίου 2010
"Σημειώνοντας την πρόδο, ο Μπάν ενθαρρύνει τους Κύπριους ηγέτες να συνεχίσουν τις προσπάθειες γιά τερματισμό διαμάχης
...Μέσα στο 2008, ο κος Χριστόφιας και ο κος Ταλάτ δεσμέυτηκαν να εργαστούν πρός “μία δι-κοινοτική, δι-ζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται από σχετικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας.”
Ο συνεταιρισμός θα αποτελείται από ομοσπονδιακή κυβέρνηση με μία διεθνή προσωπικότητα, μαζί με ένα ΤουρκοΚυπριακό Συνιστόν Κράτος, και ένα ΕλληνοΚυπριακό Συνιστόν Κράτος, τα οποία θα είναι ίσου καθεστώτος."
http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=34241&Cr=Cyprus&Cr1=

Εφ' όσον "τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί" πως φτάσαμε στο σημείο η επίσημη ιστοσελίδα ειδήσεων των Ηνωμένων Εθνών να αναφέρεται σε δέσμευση γιά λύση με "Συνιστόν Κράτος" γιά την έκαστη κοινότητα; Ποιούς ακριβώς δεσμεύει αυτή η δέσμευση; Δεσμεύει όλον τον λαό; Ή μόνο τους συγκεκριμένους πολιτικούς;

Συνέντευξη Βάσσου Λυσσαρίδη, 2008, σχετικά με την προηγούμενη "κοινή δήλωση" των ιδίων ηθοποιών
Περιοδικό "Σύγχρονη Άποψη"

"Την κοινή δήλωση Χριστόφια – Ταλάτ πως την σχολιάζετε;
Φοβούμαι ότι οι εξελίξεις έχουν άκρως αρνητικές συνέπειες. Η ουσία του προβλήματος περιθωριοποιείται και η Τουρκία παραμένει στο απυρόβλητο, παρά το γεγονός ότι δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις της ως υποψήφια προς ένταξη χώρα. Η εθνοκάθαρση νομιμοποιείται με τη δημιουργία δύο χωριστών κρατών με φυλετικά κριτήρια. Για πρώτη φορά χρησιμοποιείται ο όρος ελληνοκυπριακό και τουρκοκυπριακό συνιστόν κράτος και μεταξύ τους συνεταιρισμό. Αυτό ισοδυναμεί πρακτικά με διχοτόμηση και επικυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας σε ολόκληρη την Κύπρο, δηλαδή κάτι χειρότερο από διχοτόμηση. Στο ερώτημα αν πρόκειται περί παρθενογένεσης, η απάντηση ήταν ότι θα έχουμε τελικά μια ενιαία ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Μα αυτό μπορεί να προκύψει και από παρθενογένεση. Γίνεται αναφορά σε μια διεθνή προσωπικότητα και παραλείπεται η μια κυριαρχία και ιθαγένεια. Καταργείται η αναφορά σε κατοχή μέσα από το διάλογο με την τουρκοκυπριακή πλευρά αντί την Τουρκία σχετικά με στρατιωτικά θέματα."
http://www.apopsi.com.cy/2008/07/211/

Η φράση "Για πρώτη φορά χρησιμοποιείται ο όρος ελληνοκυπριακό και τουρκοκυπριακό συνιστόν κράτος" είναι τεραστίας σημασίας γι αυτό και την αποδώσαμε με έντονο χρώμα.

"Σούσ' τη κκελλέ να καθαρίσει ο νούς σου", καϋμένε Πέτρο. Και απάντα: αφού "τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί" πως είναι δυνατόν να διεξάγεται ο καθημερινός πολιτικός διάλογος στον τόπο μας ωσάν να ήταν η έννοια "Συνιστόν Κράτος" μιά προαιώνια και δεδομένη φωτεινή αλήθεια; Πως αυτουπνωτιστήκαμε σε τέτοιο βαθμό;

Η μήπως δεν αυτουπνωτιστήκαμε, αλλά υποβληθήκαμε σε ανήλεο βομβαρδισμό προπαγάνδας, πλύσης εγκεφάλου και ιδεολογικού πολέμου τόσον ισχυρού από τον οποίο δυσκολευόμαστε να συνέλθουμε; Πως μας επαλαβώσαν τόσο;

Το ερώτημα "Περιπαίζουν Μας;" μπορεί τελικά να'ν ελαφρύ, ή και ρηχό, άμα αναλογιστούμε πως το αν μας περιπαίζουν ή όχι συνεπάγεται πράματα όπως το αν θα επιβιώσουμε σαν λαός ή όχι. Αρχίζοντας με τις δηλώσεις του Σταύρου Ευαγόρου, όπου είναι καθαρό πως μας περιπαίζουν γιά τα απλά και οφθαλμοφανή, προχωρούμε και στα άλλα:

Η μαγεία του «τίποτε δεν θεωρείται συμφωνημένο αν δεν συμφωνηθούν όλα», σκλαβώνει. Κυριολεκτικά. Πώς έγινε να μήν έχει συμφωνηθεί τίποτα, και ταυτόχρονα να υπάρχει ολόκληρο οικοδόμημα με Συνιστώντα Κράτη, με "πρόοδο" στα κεφάλαια της Διακυβέρνησης και του Διαμοιρασμού Εξουσίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Οικονομίας; Θα αργήσει ο "διεθνής παράγων" να αναφέρεται και σε τούτα τώρα ως συμφωνηθέντα και ως δεσμεύσεις;

Ήδη το κυβερνών κόμμα αυτό σηματοδοτεί. Λέει πώς όποιος διαφωνεί με τις "συγκλίσεις" είναι φασίστας. Όταν η ΕΔΕΚ εκφράζει διαφωνία, το ΑΚΕΛ λέει "ντροπή τους που ακούωνται σαν το ΕΥΡΩΚΟ". Ακόμα και οι ψευδο-αναρχικοί της "ανεξάρτητης αριστερής διανόησης", που γενικά θεωρούν το Κράτος μίασμα και κατάρα, μόλις ακούσουν κάποιο να επικρίνει τη "λύση"με Συνιστώντα Κράτη αρχίζουν να σχίζουν τα ιμάτια τους και να ωρύονται εναντίον μας γιά φασιμό και εθνικισμό.

Κυβερνώντες και Ψευδο-επαναστάτες: Περιπαίζουν μας;
Μα το περιπαίξιμο φαίνεται τελικά πως είναι το θεμέλιο, η αρχή και το τέλος μιάς συστηματικής μεθόδου υπνωτικής παραπλάνησης των κυβερνωμένων: την εφαρμόζουν καθημερινά και την επενδύουν σε όλα, από τα πιό απλά και ανούσια στα πιό σημαντικά που καθορίζουν την ύπαρξη μας.

Σούσ' τη κκελλέ σου, καϋμένε Πέτρο, να καθαρίσει ο νούς σου.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~

Ενδιαφέρουν:

Our View: When is a joint statement not a joint statement?
http://www.cyprus-mail.com/opinions/our-view-when-joint-statement-not-joint-statement/20100401

Συνέντευξη Βάσσου Λυσσαρίδη, 2008, σχετικά με την προηγούμενη "κοινή δήλωση" των ιδίων ηθοποιών
Περιοδικό "Σύγχρονη Άποψη"
http://www.apopsi.com.cy/2008/07/211/

Χριστόφιας και Ταλάτ, μαζί:
Joint statement of the two Cyprus leaders
"...we are encouraged by the important progress we have made so far on the Chapters of Governance and Power Sharing, EU Matters and the Economy and we are convinced that with perseverance we shall achieve a comprehensive settlement.
...We underscore the fact that negotiations are being conducted under the overriding principle of the "integrated whole approach" which means that 'nothing is agreed unless everything is agreed' ."
http://www.unficyp.org/nqcontent.cfm?a_id=2922

Ban Ki Moon
Noting progress, Ban encourages Cypriot leaders to continue efforts to end dispute
"Mr. Ban congratulated Turkish Cypriot leader Mehmet Ali Talat and Greek Cypriot leader Dimitris Christofias for their joint statement today, in which they reported important progress in the talks and stressed their strong commitment to reaching a settlement.
...In 2008, Mr. Christofias and Mr. Talat committed themselves to working towards “a bi-communal, bi-zonal federation with political equality, as defined by relevant Security Council resolution.”
That partnership would comprise a federal government with a single international personality, along with a Turkish Cypriot Constituent State and a Greek Cypriot Constituent State, which would be of equal status."
http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=34241&Cr=Cyprus&Cr1=

~~~~~~~~~~

5 comments:

  1. Όι όι όι! Μεν μιλάτε! Μεν λαλείτε τίποτε!

    Στην Κύπρο για να είσαι "αριστερός", "επαναστάτης", "αναρχικός", "προοδευτικός" πρέπει να γλείφεις όχι μόνο την μια ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ του σταλινιστή Χριστόφια, αλλά πρέπει να γλείφεις και την ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ του μουτζαχίντ Ταλάτ.

    Στην Κύπρο η "αριστερά" και η "πρόοδος" είναι ο διπλοκρατικισμός!

    Απαιτώ εδώ και τώρα να έρθει ο Γρηγόρης Ιωάννου να μας το αναλύσει.

    ReplyDelete
  2. In a way it feels secure that some things in here never change.

    Like: Whatever the subject GREGORIS IS TO BLAME FOR EVERYTHING

    ReplyDelete
  3. Αφαίρεση Σχολίου:

    http://groups.yahoo.com/group/cyprus-imc-ellinika/message/1375

    ReplyDelete
  4. Να μεν σας φταίει ο Γρηγόρης. Αλλωστε ως διανοούμενος, εκείνος ήδη ανέλυσε το ζήτημα δημοσιεύοντας απόφθευγμα του Che Guevara.

    Το θέμα είναι εσείς ρε καλόπαιδα, τι κάμνετε γιά υλοποιήσετε;

    Έτο:
    http://nekatomata.blogspot.com/search/label/guerrilla%20warfare

    ReplyDelete
  5. Ενω για να εισαι αληθινος επαναστατης του
    "ιντυμιτια" (μη χεσω)πρεπει να γλυφεις τον
    κωλο του κολοκασιδη.

    Απαιτω που τον Ευδοκα εδω και τωρα να ΜΗΝ
    μας το αναλυσει τζιαι εβαρεθηκαμε. Καμε το
    δικο σου μπλοκ γιε μου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΥ ΚΥΠΡΟΥ!

    ReplyDelete