Monday 30 November 2009

ΠροΠο στη Γρίππη των Χοίρων (...Μή Χοιρότερα, δηλαδή)


Η αλαζονεία των εξουσιαστών του Κράτους και των αδιάβαστων γιατρών του Υπουργείου έφτασε στο αποκορύφωμα: προβλέπουν τώρα και τις ημερομηνίες που θα κτυπήσει τάχα, η επιδημία σοβαρής Γρίππης Α!

Και οι δημοσιογράφοι που ανεγκέφαλα αναμεταδίδουν τις ανοησίες των κρατούντων χωρίς κριτική ή έστω μιά επερώτηση, βοηθούν να μετατραπεί ο (κάποτε στο παρελθόν αξιοσέβαστος) κλάδος της επιδημιολογίας σε ΠροΠο.
"Πότε θα κτυπήσει; Βάλτε τα στοιχήματα σας."

Διαβάστε τα εδώ, με τα ίδια τους τα λόγια.
Είδηση από τον "Φιλελεύθερο":

"Σενάρια ελέω νέας νέας γρίπης
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009 8:37 πμ

Κλείσιμο των σχολείων μία εβδομάδα νωρίτερα για τα Χριστούγεννα, μελετά το Υπ. Υγείας
Δεν αποκλείεται και εντός της ημέρας να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το θέμα.

Λευκωσία: Το ενδεχόμενο να ζητήσει να κλείσουν κατά μία εβδομάδα τουλάχιστον νωρίτερα τα σχολεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων, μελετά το Υπουργείο Υγείας, δεδομένου ότι με βάση τα σημερινά στοιχεία, αναμένεται έξαρση της νέας γρίπης από τις 10 Δεκεμβρίου.

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο υπουργός Υγείας, Χρίστος Πατσαλίδης, το θέμα θα τεθεί σήμερα σε συνεδρία της Επιτροπής Διαχείρισης Θεμάτων που αφορούν τη γρίπη Α΄ στο Υπουργείο Υγείας και ακολούθως το αποτέλεσμα θα συζητηθεί σε κοινή σύσκεψη που θα ακολουθήσει με το Υπουργείο Παιδείας και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Πατσαλίδη, προς το παρόν η γρίπη Α΄ στην Κύπρο είναι ήπιας μορφής, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται πριν τα Χριστούγεννα να εξελιχθεί και να προσλάβει μια πιο σοβαρή μορφή...."
http://www.philenews.com/main/1,1,22,0,23317-.aspx

Δημοσιογράφοι της Ενδο~Μήδεια ζήτησαν από τους επιδημιολόγους του Υπουργείου Υγείας να προβλέψουν και τις τιμές των μετοχών γιά τις εταιρείες από τις οποίες αγόρασαν τα εμβόλια της Γρίππης των Χοίρων, γιά συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Ακόμα περιμένουμε.

Επίσης, θα ήθελα να συμβουλευτώ προσωπικά τους φωστήρες του Υπουργείου και να πάρω την επιδημιολογική τους πρόβλεψη γιά τα εξής:
- ποιά θα είναι η ημερομηνία την ημέρα που θα παραδεκτεί έστω και ένας τους ότι το τσιγάρο σκοτώνει ΠΑΜΠΟΛΛΟΥΣ ανθρώπους καθημερινά, σε πολλαπλούς αριθμούς από την οποιαδήποτε Γρίππη;
- ποιά θα είναι η ημερομηνία την ημέρα που θα παραδεκτούν ότι συνειδητά αρνούνται να ονομάσουν τον καρκίνο ως επιδημία, παρ' όλο που προσβάλλει υπεράριθμους ανθρώπους στη χώρα μας σε επιδημικά μεγέθη;

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~

"Εσείς κ. γιατρέ, θα κάνετε το εμβόλιο;"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/11/blog-post_25.html

1 comment:

  1. Η ημερομηνία όντως φαίνεται αυθαίρετη, αλλά η αλήθεια είναι πως από την Πέμπτη 3/12 μπαίνουμε επίσημα σε χειμωνιάτικο καιρό, και έτσι λογικά θα υπάρξει έξαρση της ασθένειας.
    Οσον αφορά τα περί του τσιγάρου συμφωνούμε, αλλά και επιδημία να κηρυχθεί ο καρκίνος, πάλι θα εξαρτόμαστε από τις ίδιες εταιρείες...

    ReplyDelete